Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 17. 12:22, szombat | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Középkori forgatag várja a családokat a történelmi Belváros utcáin

Középkori forgatag várja a családokat a történelmi Belváros utcáin

Az Árpád-házi királyok korának hangulatát, játékait, szokásait elevenítik meg a Koronázási Ünnepi Játékok családi programjai a háromnapos hétvégén.

Királylányok, lovagok jönnek-mennek, kalodába kerülhet, aki nem vigyáz, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek. Ez a három nap izgalmas időutazás, élmény lesz minden korosztály számára.

Idén is középkori piaccal, zenetérrel, lovas táborral, foglalkoztatókkal, jósok és boszorkányok sikátorával és különleges történelemóra-színházzal várja a Belvárosba látogatókat a Koronázási Ünnepi Játékok középkori forgataga.

A Koronázási Ünnepi Játékok keretében számtalan foglalkozás, bábműsor és koncert várja a gyerekeket: várostrom, várépítés, lovagi torna, pajzs, tőr és korona készítése, középkori iskola játszóház és még számtalan érdekesség kínál nívós szórakozást. Idén is "ágbogozó" játékra várják a szervezők a gyerekeket: az izgalmas, matricagyűjtő történelmi kutakodás során Árpád-házi királyainkkal és az óriásbábokkal ismerkedhetnek meg közelebbről. A bábok mellett álló táblákon olvasható információk segítségével a résztvevő felfedezők „kibogozhatják” a családfát, megtudhatják, kik voltak az óriásbábok alakjában megformált királyok, hogyan kapcsolódtak egymáshoz a történelmi szereplők.

A hagyományőrzők idén is beköltöznek a Zichy ligetbe, a Királyi Napokon résztvevő csapatok már hónapok óta készülnek különféle csatajelenetek bemutatására.

A hagyományőrző csapatok táborában kézbe foghatjuk a fegyvereket, pajzsokat, a bemutatóikon megcsodálhatjuk az íjászok, a bajvívók, a lovasok ügyességét, gyorsaságát. Ez a három nap izgalmas időutazás, élmény lesz minden korosztály számára.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.