Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Június 13. 06:56, kedd | Helyi sport
Forrás: feol.hu

Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara végzett az öttusa ob első két helyén

Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara végzett az öttusa ob első két helyén

Miután a Volán Fehérvár férfi öttusa csapata bajnoki címet szerzett, Harangozó Bence pedig egyéniben a második helyen zárt, a hölgyeknél taroltak a fehérváriak.

Az idei felnőtt öttusa országos bajnokság női versenyében a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta örülhetett az aranyéremnek, közvetlenül mögötte ért célba az Alba Öttusa SE-s Alekszejev Tamara. A két leányzó külön klubban versenyez ugyan, de egy cseppet sem orrolnak egymásra.

- Meg szerettem volna nyerni az országos bajnokságot. 2015-ben nyertem először ob-t, előtte sokat voltam sérült, és kétszer végeztem a második helyen. Tavaly az ausztrál, későbbi olimpiai bajnok Esposito lett a magyar bajnok, így lettem ezüstérmes. Kellett a lelkemnek ez az aranyérem - tekintett vissza Kovács Sarolta.

- Minden számban hasonlóan jó szereplésre törekedtem. A lovaglásban volt egy verőhibám, a vívás elején pedig nehezen lendültem bele. De nem sikerült rosszul egyik szám sem, így a vége kicsit könnyebb volt. Sajnálom, hogy a nagy előnyöm túlságosan megnyugtatott, és a lövészetbe hiba csúszott. Jobban kell koncentrálnom az utolsó méterekig. Az utolsó körben már vissza tudtam nézni, hogy ki hol jön, s nagyon örültem annak, hogy Alekszejev Tamara fel tudott futni a második helyre, nagyon megérdemelte. Nem egy klubban vagyunk, de nagyon jó a kapcsolatunk, szurkolunk egymásnak. Örülök, hogy a fiatalabbak még nem értek utol minket.

- Próbáltam megelőzni Sacit, ott volt előttem, de nagyon kifutottam magam - mesélte Alekszejev Tamara. - Jó barátnők vagyunk, jó érzés volt a dobogón egymás mellett állni, de jobb lett volna, ha én vagyok a tetején. Nagyon örültem, hogy hibátlanul lovagoltam végre és nyertem a számot. Ez önbizalmat adott. A vívás nem úgy sikerült, mint ahogy szerettem volna, az úszásban hoztam, amit tudtam.

Az ötödik helyről kezdtem a kombinált számot, nem gondoltam volna, hogy fel tudok futni a másodikra. A lövészetben még maradt bennem, de így is megnyertem a kombit. Kecskemét után két hétig beteg voltam, nem gondoltam, hogy így kijön a lépés az ob-n. A csapatban elért bajnoki címnek nagyon örülök.

Keddtől egy héten át Tatán edzőtáborozik Kovács és Alekszejev is, hiszen mindketten ott lesznek a litvániai világkupa döntőn.

- Ferencz Balázs

Címkék: öttusa, győzelem, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt