Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Szeptember 29. 09:21, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Korábbi másodedzőnk csapata lesz az ellenfél szombaton

Korábbi másodedzőnk csapata lesz az ellenfél szombaton

Csapatunk szombaton 18 órai kezdettel a DVTK ellen játszik az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Debrecenben rendezendő bajnokinkkal zárul le a pontvadászat első köre.

  • A Vidi a találkozót megelőzően első az NB I-ben, míg ellenfelünk a kiváló rajtot követően jelenleg 9. helyen áll.

A Diósgyőr kispadján olyan szakember ül, aki klubunk történetének első bajnoki címéből is kivette a részét: Bódog Tamás 2009 és 2011 között dr. Mezey György munkáját segítette a Vidinél. Ami a további közös szálakat illeti, a miskolciaknál mindkét bajnoki címünk résztvevői rendszeresen pályára lépnek. Lipták Zoltán 2010-11-es elsőségünkben játszott kulcsszerepet, míg Kocsis Gergő 2014-15 utolsó fordulójában, a Ferencváros ellen debütált a Vidiben és az NB I-ben is. Rajtuk kívül még a Vidi saját nevelésű játékosa, Tamás Márk is a borsodiaknál futballozik.

Szombati ellenfelünk remekül kezdte a bajnokságot, a Vasas és a Haladás idegenbeli legyőzése mellett még egy Honvéd elleni döntetlen is összejött az első vereséget megelőzően. A Balmazújváros a 4. fordulóban meglepetésre kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott felettük, azóta pedig három vereség és két döntetlen mellett mindössze egyszer sikerült győzni. Mivel szeptember hónapban egyelőre nem szereztek pontot a bajnokságban, a kezdeti élmezőnybeli tagság mára odaveszett, a 9. pozíciót foglalják el a tabellán.

A házi góllövőlistán 4 találattal a középpályás Vela vezet, aki a teljes NB I-et figyelembe véve a holtversenyes 7. helyet tudhatja magáénak. A DVTK azon kevés élvonalbeli együttesek közé tartozik, amely már több kapust is bevetett az idény során: Antal és Rados az első 10 forduló alatt 5-5 alkalommal állhatott a kapuban. Érdekesség, hogy ehhez képest a csapat többi része többé-kevésbé állandó, Tamás, Karan, Vela, Busai, Nono és Óvári egyaránt az összes bajnokin pályára léptek a szezon folyamán.

A Videoton FC és a Diósgyőri VTK összecsapásain utoljára szinte hihetetlenül régen, 2009-ben fordult elő utoljára, hogy bármelyik fél kettőnél több gólt érjen el. Akkor André Alves a 90. percben lőtte harmadik találatunkat, azóta viszont a kupasorozatokat is beleszámítva 25 összecsapás telt el úgy, hogy legfeljebb kétszer ünnepelhettek a csapatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható