Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Augusztus 12. 16:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Királyi Napok Székesfehérváron - hétvégén kezdődnek a programok

Királyi Napok Székesfehérváron - hétvégén kezdődnek a programok

Augusztus 15. és 20. között tizenötödik alkalommal rendezik meg a Királyi Napokat Székesfehérváron. Idén mintegy 110 program várja a látogatókat: a fesztivál az ún. nulladik nappal kezdődik augusztus 14-én szombaton, amikor a Kalyi Jag e

A XV. Királyi Napokra a Burját Köztársaság, Costa Rica, Észak-Ciprus, Franciaország, Horvátország, Kanada, Olaszország, Sri Lanka, Taiwan és Törökország táncosai érkeznek Székesfehérvárra. A Táncházban megrendezett programokra napi és kedvezményes heti jegyek már válthatók. A Városház téri programok természetesen ingyenesek! Brájer Éva a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke arról is beszélt a rendezvény sajtótájékoztatóján, hogy tavaly elindult az ún. nulladik nap, ahol színvonalas programokkal várják a vendégeket. 2009-ben az Állami Népiegyüttes volt a vendég, idén pedig a Kalyi Jag együttes lép majd fel a Főtéren. Mint mondta arra kérték a Méhkasaula Kulturális Egyesületet, hogy a belvárosi épületek fényfestésében segítsenek. Augusztus 15-én más kísérő programja is lesz a fesztiválnak: az elmúlt 15 év fotóiból rendeznek kiállítást a Városázán, így lesz lehetősége bemenni a Városházára bárkinek, aki a belvárosban jár a programokon. Arról is beszélt, hogy a megyei és a városi kézműves egyesület is kitelepül a fesztivál ideje alatt: ők a Hősök terén állítanak majd ki. A Turisztikai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón megköszönte a Közművelődési Iroda munkatársainak is a munkáját. Botos József a Királyi Napok fesztiváligazgatója is felhívta a figyelmet a fesztivál kísérőprogramjaira. Mint mondta mintegy 110 program lesz az idei Királyi Napokon. Kiemelte, hogy minden csoport úton van vagy megérkezett már Székesfehérvárra. Ollerinyi Tamás a fesztivál titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy 15-én és 20-án este hétkor indul a felvonulás a Táncháztól. Ha esetleg rossz idő lenne akkor pedig az ARÉV Sportcsarnokban lesz a záró és a nyitó program. Arra is felhívta a figyelmet, hogy 17 órakor az Országalmánál különböző zenekarok adnak majd koncertet. A Városház téren pedig minden nap este hat órakor kezdődnek a programok. A Táncházban a hagyományokhoz hűen nemzetközi folkestek és gasztronómiai bemutatók is lesznek. Farnadi Judit a Széna Egyesület a Családokért vezetője elmondta, hogy több éve jelen vannak ők is a bébiringatóval a fesztiválon. Széna Mami Bébi Ringatójában a kisgyerekes családoknak, anyukáknak lehetőségük van megfelelő környezetben tisztába tenni, megetetni, szoptatni a kicsiket, sőt ha elfogyott a pelenka vagy nincs popsitörlő azt is biztosítanak a sátorban. A babaringató a Hiemer-ház bejáratánál az Oskola utcában található majd a Királyi Napok ideje alatt minden nap délután négy órától este fél kilencig. A bébiringató ingyenes szolgáltatás lesz a Királyi Napokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.