Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Július 21. 18:33, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Kezdődik a túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építése

Kezdődik a túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építése

November végéig kell végeznie a kivitelezőnek a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány kivitelezésével, melynek munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották a helyszínen.

Az öreghegyi Sapr és a volt Vidi parkoló közötti zöldterületen 246 millió forintos beruházással kosár- és focipálya, játszótér, kondipark és futópálya is épül.

A Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Öreghegy lábánál, az Aszal völgyi vízfolyás mellett felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

Lesz rehabilitációs kondipark, játszóeszközök gyerekeknek, salakos és rekortán futópálya, valamint foci és kosárpálya is helyet kap. A mozogni vágyók kényelmét vizesblokk és közvilágítás is szolgálja majd.

A szabadidőparkot kiszolgáló épületben lesz egy akadálymentes vizesblokk. A park közvilágítása mellett a pályák megvilágítását is kiépítik, továbbá kicserélik a Túrózsáki úton lévő villanyoszlopokat is. A beruházás a tervek szerint idén november 30-ig készül el.

Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány munkaterület-átadása A munkaterület átadást pénteken délelőtt tartották, ahol Mészáros Attila alpolgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő is ott volt a különböző szakhatóságok és a kivitelező mellett.

A fejlesztésről Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a 246 millió forintos beruházásból olyan komplexumot épít a város, amely legkisebbektől a családokon, sportolni vágyó fiatalokon keresztül az idősebbekig mindenkinek kínál mozgási lehetőséget – egy zöld, egészséges levegőjű környezetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.