Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.

Elhangzott, hogy nagymértékben csökkent a személyi sérüléssel járó és a halálos kimenetelű közúti balesetek száma, viszont több az ittasan okozott baleset.

Az eseményen Kaposvári Károly rendőr alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette a vármegye baleseti helyzetét, a főbb baleseti okokat, és tájékoztatott a 2023. évi munkaterv végrehajtásáról.

A közbiztonsági helyzetet értékelve elmondta, hogy nagymértékben csökkent a személyi sérüléssel járó és a halálos kimenetelű közúti balesetek száma.

Kedvezőtlen adatként említette azonban az ittasan okozott, személyi sérüléses közlekedési balesetek számának növekedését. Elmondta, hogy a közlekedésrendészeti ellenőrzések továbbra is a főbb baleseti okok visszaszorítására irányulnak, kiemelten kezelve a sebességtúllépést, a kanyarodási, az előzési és az elsőbbségi szabályok megszegését, az ittas vezetést, a passzív biztonsági eszközök előírásszerű használatának elmulasztását, valamint a vasúti átjárókban a közlekedés szabályok be nem tartását. Ezeken túlmenően cél a helyi szinten jelentkező markáns baleseti okok elleni hatékony rendőri tevékenység.

Emlékeztetett, a sérülések és a halálesetek csökkentése érdekében tavaly a rendőrség „Csat(t)lakozz!” elnevezéssel egy országos baleset-megelőzési kampányt indított, amelyet Fejér vármegye is folytatott.

A vármegyei rendőrök azonban nemcsak tavaly, de idén is ugyanolyan kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a motorkerékpárosok bukósisak-használatának ellenőrzésére, hiszen azok a biztonságos közlekedés elengedhetetlen feltételei.

Ezt követően Illés Mihály rendőr alezredes, a bizottság titkára ismertette a résztvevőkkel a 2023-ban végzett baleset-megelőzési tevékenységet, valamint az idei évre szóló terveket. A tanácskozáson az együttműködők elmondhatták a témával kapcsolatos javaslataikat és véleményüket. Végezetül a bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy minden olyan eseményen, amely kapcsolatba hozható a baleset-megelőzési tevékenységgel, megfelelő hatékonysággal vesznek részt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

szekesfehervar.hu

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.