Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 22. 09:03, péntek | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Két napig étlen, szomjan lógott - tűzoltók segítettek madarat menteni

Két napig étlen, szomjan lógott - tűzoltók segítettek madarat menteni

Szerdán este, már jóval sötétedés után érkezett a telefon a székesfehérvári Vadmadárkórházba, miszerint a Mancz János utcai játszótér egyik fáján fennakadt egy madár, az ott lakó bejelentő szerint már két napja figyeli a vergőd

"A fát körbejárva világossá vált, hogy egyedül nem tudom a madarat kiszabadítani, fára mászni, ebben a magasságban, az elvékonyodó ágakon a madarat elérni lehetetlen, így rövid töprengés után a tűzoltók felhívása mellett döntöttem." - írja az esetről Berkényi Tamás. "Valójában fogalmam sem volt, mit szólnak a kérésemhez, hogy jöjjenek és segítsenek egy vetési varjút kiszabadítani egy fáról. Az ügyeletesük azonban nem nevetett ki, nem utasított el, hanem gyors visszahivást igért. Pár perc múlva valóban megcsörrent a mobilom és arról értesített, hogy már indulnak is a helyszínre."

Az arra járók meglepődve tapasztalták, hogy a tűzoltók a játszótérre indultak, ahol gyorsan felállították létrájukat, és egyikük elindult a fa tetejére. Szegény varjú rémült károgással fogadta a hozzá közelítő tűzoltót. Néhány perc múlva a kiszabadított madár már le is érkezett, ahol gyorsan egy szállítódobozban találta magát.

Az első vizsgálat alapján a lábtörést megúszta, de ficam, rándulás következtében a lábát nehezen mozgatta. A pontosabb diagnózishoz rötngenfelvételre lesz szükség. Elképzelhető mekkora kínokat állt ki szerencsétlen madár, napokon át fejjelé lefelé, egy lábánál lógva, étlen, szomjan a téli hidegben. Mindezek ellenére félóra múlva már jóízűen vacsorázott, és valószinüleg fogalma sincs, mekkora szerencséje volt, hogy észrevették a fán, hogy vette valaki a fáradságot és telefonált. "Hálás köszönet mindezért a fehérvári tűzoltóknak, akik emberségből kitünőre vizsgáztak." - mondta Dr.Berkényi Tamás a Vadmadárkórház vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.