Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2022. November 22. 08:56, kedd | Helyi
Forrás: fmc.hu

Két korcsolyapálya is nyit Székesfehérváron

Két korcsolyapálya is nyit Székesfehérváron

A Kori Liget mellett a város egy másik pontján, magánvállalkozó által üzemeltetett pályán is korcsolyázhatnak majd a téli sportok szerelmesei.

Idén is lesz Kori Liget a Zenepavilon körül a Zichy ligetben, melynek építését már elkezdték a Városgondnokság szakemberei.

"Várhatóan december 9-én, pénteken nyit majd a pálya úgy, hogy ezen a napon ingyenes lesz a belépés mindenkinek. A jegyárak négy éve nem változtak a Kori Ligetben, sajnos idén kénytelenek vagyunk emelni" - mondta Patkós Tamás a Városgondnokság létesítmény-üzemeltetési divíziójának helyettes vezetője.

A ligetben idén is lesz korcsolyakölcsönzés a szolgáltatások között, de működik majd értékmegőrző és büfé is. A Kori Liget tanítási napokon 8 és 20 óra között, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várja majd a mozogni vágyókat.

Három éves kor alatt ingyenes lesz a belépés. Hétköznaponként a gyerekjegy (3-14 éves) 1000, míg hétvégén 1500 forint lesz. Felnőttek számára hétköznap 1500 forintba kerül majd a belépő, hétvégén 2000 forintba. Lesz családi jegy is, ami 2 felnőtt és 2 gyermek számára biztosítja a belépést, ez hétköznap 4000 forintba kerül, míg hétvégén pedig 5000 forintba. A korcsolya bérlés díja 500 Ft/pár, 24-től 47-es méretig lesznek majd korcsolyák.

Újabb helyszínen nyit korcsolyapálya 2022-ben Székesfehérváron

Idén a Kiskút útján, a Kiskút Tenisz Klub terültén is lesz majd lehetőség korcsolyázni. Az 500 négyzetméteres felületű pálya már itt is készül, és várhatóan december elején megnyitja kapuit.

"Régen teljesen megszokott volt ez, tenisz- és korcsolyaegyletek működtek egyben. De nem ez adta az alapötletet, hanem az energiafelhasználás optimalizálása, hogy az energiát kétszer használjuk fel, hűtés-fűtés formájában, hiszen a fedett teniszcsarnok télen is üzemel" - mondta el Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub tulajdonosa.

A korcsolyapálya minden nap 9 órától 19 óráig tart majd nyitva. Lesz korcsolyabérlés és élezés, valamint az itt található étteremnek köszönhetően meleg italok, pizza és lángos.

fmc.hu

Címkék: kiskút, kori liget

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 10:32, péntek | Helyi

Október 1-jére halasztják a Lecsófesztivált a várható kedvezőtlen időjárás miatt

A hétvégére várható nagyon kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztják a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot.

2023. Szeptember 21. 10:41, csütörtök | Helyi

Sütisütő angyalokat keresnek: segíts, hogy segíthessenek a beteg fehérvári kisfiúnak

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság résztvevői jótékonysági süteményvásár keretében maguk is jót tehetnek: segíthetik a Guillain-Baré szindrómával küzdő Zsombi gyógyulását.

2023. Szeptember 20. 10:22, szerda | Helyi

Rendkívüli támogatást kaphat három székesfehérvári állatmenhely

A pénteki közgyűlésen három, városunkban, illetve akörül működő menhelynek ítélhet meg 1-1 millió forint rendkívüli támogatást Székesfehérvár Közgyűlése.

2023. Szeptember 20. 09:30, szerda | Helyi

Milyen legyen 2024-ben a Virágóra? - idén is a fehérváriak szavazata dönt

Évről évre változik a Virágóra beültetése és hagyomány már, hogy a kertészek minden évben más-más növényválogatással tervezik a virágágyást.