Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 27. 08:48, kedd | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kerékpáros programokkal várjuk csütörtökön délután Fehérváron a Tour de Hongrie mezőnyét

Kerékpáros programokkal várjuk csütörtökön délután Fehérváron a Tour de Hongrie mezőnyét

A keddi, szombathelyi prológgal kezdődik a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny.

A Tour de Hongrie második szakasza, június 29-én csütörtökön, nagyjából délután fél öt körül egy különleges részhajrát tartalmaz: a mezőny legjobb sprinterei Székesfehérváron, a Zichy ligetben csatáznak majd a részhajrá győzelemért!

Az etap egyik újdonsága lesz, hogy a Velencéről rajtoló mezőny Székesfehérváron is áthalad, ahol a történelmi belvárost és a Zichy ligetet elválasztó útvonalon részhajrára is sor kerül. Ritkaság, hogy ilyen patinás belvárosi környezetben lehetünk tanúi a profi kerékpárosok áthajtásának, különleges élménynek ígérkezik ez a szakasz.

Fehérvár nem csak a versenybe kapcsolódik be, hanem a biciklis programokba is. Délután 3 órától a bringások birtokba veszik a Zichy ligetet, és kerékpáros ügyességi versenyekkel, bemutató edzéssel, TRIÁL ügyességi bemutatóval, kiállítással és szerviz sarokkal várnak mindekit erre a nem mindennapi kerékpárünnepre!

Az időfutam rajtjától a vasárnapi budapesti befutóig 751 kilométer vár majd a mezőnyre, a húsz csapat mintegy 120 versenyzője öt földrészről, több mint 30 országból érkezik. A 2.2-es kategóriájú viadal - amelyen világranglistapontokért küzdenek a résztvevők - szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatában.

A mezőny várhatóan 16:05-kor hagyja el Lovasberényt és a 811-es út felől érkeznek a városba a Béla út, Berényi út, Szekfű Gyula utcán keresztül, majd a Schwäbisch-Gmünd utca, Palotai út, Vörösmarty tér , Széchenyi út, Horvát István út, Balatoni út, Úrhidai út fele hagyják el a várost.

Teljes lezárás lesz az útvonalon, így sem autós, sem gyalogos közlekedés nem lehetséges ez idő alatt az érintett szakaszokon - mondta Kaposvári Károly rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Kattints a nagy mérethez!

Tehát ezeken a helyeken június 29-én 15 órától 17 óráig rendőri biztosítás mellett ideiglenes forgalomkorlátozásra kell majd számítani. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy a kerékpárversennyel érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során