Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 20. 08:43, csütörtök | Helyi sport
Forrás: feol.hu

Ismét a válogatottban Mayer Szabina

Ismét a válogatottban Mayer Szabina

Egy héten át Balatonbogláron gyakorol a női kézilabda-válogatott, Mayer Szabinára továbbra is számít a szövetségi kapitány. (Kép: Mayer Szabina, fotó: Nemzeti Sport)

Az Alba FKC női kézilabdázói múlt hétfőn kezdték a felkészülést az új idényre, öt napig a Verseci úti csarnokban gyakoroltak, vasárnap este Tatára utaztak, ahol e hét péntekig tréningeznek. Aztán újra hazai környezetben gyakorolnak, lassan megkezdik a felkészülések sorozatát is.

A csapat egyetlen magyar válogatottja, Mayer Szabina július utolsó hetében egy hétre kiválik a felkészülésből, a nemzeti együttessel edz Balatonbogláron. A 29 esztendős beállós nehéz idényen van túl, tavaly szeptemberben, Lengyelországban szenvedett súlyos térdsérülést, áprilisban tért vissza a parkettre.

A szezon végén behívót kapott a szlovákok elleni vb-selejtezőkre, a védőknek komoly gondot okozott Mayer semlegesítése, gólokat lőtt, valamint hétmétereseket harcolt ki. Joggal várta a behívót a nyári edzőtáborozásra. Az invitálás meg is érkezett.

- Július 23-tól 30-ig Balatonbogláron, a NEKA komplexumában készül a női válogatott a norvégokkal, egy meccset is vívunk a világ talán legjobb válogatottjával, az edzőtábor utolsó napján.

A keretben egy érdi és a debreceni játékos a fehérvári beállós riválisa, a Kisfaludy Anett és Sirián Szederke küzd még a csapatba kerülésért a kapu előtti pozícióban. Mayer örömmel konstatálta, hogy a szlovákok elleni selejtezőkön támadásban kezdőként számított rá Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

- Bízom benne, hogy ez nem változik a későbbiekben sem. Tavaly nyáron is ott voltam a keretben, úgy gondolom, utaztam volna a téli, svédországi Európa-bajnokságra. Nagyon remélem, ezúttal semmi nem jön közbe, ott lehetek a németországi világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni