Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Szeptember 06. 11:41, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás: a Keleti pályaudvaron rendeződik a helyzet

Illegális bevándorlás: a Keleti pályaudvaron rendeződik a helyzet

A fővárosi Keleti pályaudvaron egyre inkább normalizálódik a helyzet. A vasúti közlekedésben nincsenek nagyobb késések, Hegyeshalomnál továbbra is át kell szállni, de minden nemzetközi vonatot elindít a vasúttársaság.

- közölte Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap délelőtt az MTI-vel.
Az M1 aktuális csatorna Keleti pályaudvarról vasárnap késő délelőtt jelentkező tudósítója elmondta: szombaton még nagyobb késések is előfordultak, de vasárnap ez már nem volt tapasztalható. Beszámolója szerint egyre több migráns száll vonatra, valamelyikre legalább százötvenen felszálltak, de mellettük már más utasok, turisták is felférnek a szerelvényekre. Az elmúlt napokban tapasztalt "tömegjelenetek" nincsenek. A pályaudvaron és a vonatok közlekedésében is kezd visszaállni a rend - mondta a tudósító.

Peiper Károly az információt megerősítve megjegyezte, hogy vasárnap délután a győri vonalon - a főváros irányába is - erősebb forgalomra számítanak, többek között az egyetemisták miatt. Ezzel együtt sem számítanak fennakadásokra a vasúti közlekedésben - mondta az ügyeletes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.