Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Június 20. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Idén is várják a fehérváriak jelöléseit közszolgáltatásban dolgozók elismerésére

Idén is várják a fehérváriak jelöléseit közszolgáltatásban dolgozók elismerésére

Tavaly elindított kezdeményezése nyomán az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2018-ban is elismerő oklevelet adományoz három közszolgáltatásban dolgozó személynek.

Javaslatot bárki tehet az alapítvány honlapján, a www.aszfv.hu oldalon, augusztus 15-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.

A civil szervezetek fontos partnerei a helyi közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, a közszolgáltató cégek, állami szervezetek. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári nonprofit szervezetek munkatársai is, egymás munkáját segítve, kiegészítve. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni.

„A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért erős hiányát érezte annak, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók civilekért végzett munkáját. Ezért kezdeményezte tavaly az alapítvány, hogy elismerő oklevéllel fejezze ki mindezt.”- emelte ki Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, a szerdán, a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón, aki hozzátette: „a Közszolgáltatók a civilekért elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél vagy önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen. olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál.”

„Fontosnak érzem, hogy a közszolgálatban dolgozók munkáját elismerjék, hiszen sokan dolgoznak közintézményekben, közhivatalokban és köztulajdonban lévő vállalatoknál. Ha jól működnek a dolgok, a munkájuk szinte láthatatlan, de nélkülözhetetlen. Ennek elismerésére egy igazi civil-civil díjat hozott létre az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, hiszen fehérváriak javaslatait várják az évente három fő részére adományozható oklevélre.” - hangsúlyozta Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere.

Javaslatot bárki tehet az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért honlapján, a www.aszfv.hu oldalon, augusztus 15-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.

A 2017-es elismeréseket Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Tisztl Henrik, a Család és Gyermekjóléti Központ vezetője és Ulcz Miklós, a Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa vehették át.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.