Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Húsz százalékos is lehet a rezsicsökkentés?

Húsz százalékos is lehet a rezsicsökkentés?

Lapinformációk szerint a Fidesz-frakció hétfői ülésén tárgyal a rezsicsökkentés eddig megvalósult és július 1-jétől tervezett lépéseiről. A Magyar Nemzet meg nem nevezett politikusra hivatkozva azt írja, hogy várhatóan a kéményseprés díjainak 20 százalékos csökkentésére tesz javaslatot a frakció. Az sem kizárt, hogy a díjcsökkentés ennél nagyobb lesz, vagy akár ingyenessé is válik ez a szolgáltatás.

A Magyar Nemzet szerdán úgy értesült: a szemétszállítási díjak esetében a kormánypárt úgy kívánja szabályozni a csökkentést, hogy a 2012. április 14-én hatályban lévő árakból enged majd 10 százalékot. A Fidesz véleménye szerint a hulladékszállításban országosan egységes árképzésre van szükség – erről a rezsicsökkentés kapcsán tartott április 16-i, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Németh Szilárd.

Közben a Magyar Hírlap azt írja, hogy a hulladékszállítás díjcsökkentése kapcsán egy módosító javaslat szerint a tavaly április 14-i árat kell figyelembe venni. (Viszont a hulladékról szóló törvényben rögzített 4,2 százalékos emelést el kell fogadni.) A módosítás egyébként csökkentheti a társasházi és lakásszövetkezeti közös költséget is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.