Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. Április 24. 11:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hétmillió forintot sikkasztott egy postamester Nógrádban

Hétmillió forintot sikkasztott egy postamester Nógrádban

Hétmillió forintot sikkasztott és játszott el szerencsejátékon egy nógrádi kisposta vezetője. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a 25 éves férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a postán, augusztustól egy kisposta vezetője lett, munkakörénél fogva pedig a készpénzállomány kezelését is ő végezte - írták a közleményben.

A vádlott rendszeresen rendelt be a postafiókba készpénzt, azonban azt nem szolgálta ki ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezer forinttól kétmillió forintig terjedő részletekben sikkasztott az általa kezelt készpénzállományból, sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította.

A vádlott így összesen 7 millió 251 ezer 980 forintot sikkasztott el, melyet szinte teljes egészében szerencsejátékra költött. A férfi úgy próbálta leplezni a hiányt, hogy a készpénzállományt részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát meghamisította.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, melyben szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra, pénzbüntetésre és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a sértetteknek okozott kárt is a neki kell megtérítenie.

Címkék: posta, sikkasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.