Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2020. Május 17. 20:14, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől újabb változások lépnek életbe a közösségi közlekedésben: már az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra, lehet a buszokon jegyet venni,

illetve a 12A járat újra a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekedik.

Az autóbuszokon továbbra is kötelező a maszk használata. Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket a jövőben lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg: Letöltés Androidra; Letöltés IOS-re

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások között az autóbuszokon már március közepétől megszűnt az első ajtón való felszállás kötelezettsége, nem lehetett jegyet váltani a járatokon, majd az első ajtót nem használhatták az utasok. A lecsökkent forgalom miatt változott a menetrend, az utasokat telefonos alkalmazások segítették az utazások tervezésében, lebonyolításában. Május 7-től már minden típusú helyi jegy és bérlet is megvásárolható a Közlekedési Mobiljegy applikáción keresztül.

A Volánbusznál már több helyen működő szabályozást figyelembe véve a székesfehérvári közösségi közlekedésben is változás lép életbe: május 18-tól, hétfőtől újra az első ajtón is fel lehet szállni és a buszon is lehet majd jegyet venni. Június 1-jéig azonban még a zsúfoltság elkerülésére megengedett marad, hogy minden ajtón fel lehet szállni a járatokra.

A menetrend marad az eddigi azzal a kiegészítéssel, hogy a 12A vonalon is visszaáll a munkanapokra érvényes menetrend, ezzel a bevásárlóközpontok dolgozói és a vásárlók könnyebben bonyolíthatják a mindennapi utazásokat.

Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg. A közösségi közlekedésben továbbra is kötelező a védőmaszk használata vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 10:13, szerda | Helyi

Pünkösdi ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

A közel két hónapos kényszerszünet után, most újra indulnak programok a Sóstó Látogatóközpontban. A pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján várjuk a szabadba vágyókat Ökotúrára.

2020. Május 24. 09:45, vasárnap | Helyi

Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható.

2020. Május 23. 10:29, szombat | Helyi

Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával készült el a Mentőállomás mellett az a mentesítő zóna, ahol a mentőautók fertőtlenítése történik.

2020. Május 17. 20:20, vasárnap | Helyi

Amikor a tervezők álma beteljesül - nézze meg milyen csodálatosan zöld az Országzászló tér

Gyönyörű szépen kizöldült a két éve teljesen felújított Országzászló tér és csodálatosan bontja leveleit a tér megmentett nagy platánja is.