Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 27. 06:29, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Országszerte téliesek az útviszonyok

Havazás - Országszerte téliesek az útviszonyok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának szerda kora reggeli összesítése alapján az éjszakai intenzív havazás nyomán a fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok - tájékoztatta a társaság az MTI-t, arra kérve a közlekedőket, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Az Útinform összesítése alapján az ország jelentős részén közel két napja folyamatosan havazik. Tárnok környékén az intenzív havazás miatt a a látótávolság is lecsökkent. A Dunántúl nyugati és déli területein 15-20, a középső országrészben helyenként 25-30 centiméter hó hullott. Az Alföldön 15-20, míg az északkeleti megyékben 5-10 centiméter a hó vastagsága.
A társaság munkagépei éjszaka és a reggeli órákban is megállás nélkül dolgoztak, ennek ellenére a fő- és mellékutak egyaránt havasak, latyakosak, csúszósak, Csorna közelében jégbordásak, Baja térségében jeges szakaszokra kell számítani.
A szél többnyire gyenge vagy szélcsend van, viszont Heves, Nyékládháza és Sátoraljaújhely környékén közepese erősségű szél fúj. Egyelőre jelentősebb hófúvásokról nem érkezett információ, viszont Zala megyében a sármelléki bekötő út a reggeli órákra járhatatlanná vált - írták közleményükben.
A rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a 61-es főút Zala megyei szakaszán megtiltották a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, már a Somogy megyei szakaszon Inkénél kell rendőri terelésre számítani, kerülni Nagykanizsa irányába a 68-as főút felé lehet. Zala megyében a 75-ös főúton a 27-es és a 35-ös kilométerszelvények között teljes lezárás van továbbra is érvényben az elakadt járművek és a hó helyzet miatt.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei, de az intenzív havazás miatt nehézkes a hó eltakarítása. Országosan 435 munkagép dolgozik az utak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.