Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Április 12. 14:54, kedd | Külföld
Forrás: azonnali.hu

Hatalmas halmokban állnak az éhen halt állatok tetemei Európa legnagyobb csirkefarmjának udvarán Herszonnál

Hatalmas halmokban állnak az éhen halt állatok tetemei Európa legnagyobb csirkefarmjának udvarán Herszonnál

A katasztrófa a világ tojáspiacára is hatással lehet, az ukrán gazdaságot pedig különösen súlyosan érinti.

Összesen négy millió csirke halt éhen Európa legnagyobb csirkefarmján a délkelet-ukrajnai Herszon városa mellett az orosz agresszió következtében. Az állatokat a tojásukért tartották. A Wall Street Journal közölt cikket a katasztrófáról, ebben azt írják, a

kombinát évente egymilliárd darab tojást állított elő, ami jelentős kiesést eredményez még a világpiacon is.
Ukrajna számára pedig még súlyosabb lehet a helyzet, ugyanis a cég az egyik legnagyobb adófizető vállalkozás volt. A lapnak Andrij Csirkov, a cég menedzsere elmondta, hogy amikor Herszon és környéke orosz megszállás alá került, a katonák a telepre is elmentek és közölték velük, hogy a létesítményt „lefoglalják”. Ezután azonban nem történt semmi, de a harcok miatt leállt a csirketáp szállítása a kombinátba.

Mivel csak két napra elég tartalék volt, Andrij Csirkov és egy társa két teherautóval maga indult el a tápért, de útközben rájuk lőttek az orosz katonák, így nem jártak sikerrel. Ezután ingyen kezdték osztogatni a tojást és a tojókat is bárkinek, aki felkereste őket.

Majdnem 1,5 millió tojást és 90 ezer szárnyast tudtak szétosztani, de mintegy négymillió állat így is elpusztult.
Andrij Csirkov most attól tart, a bomlásnak indult tetemek még a környék ivóvíz bázisait is veszélyeztethetik, ezért sürgősen el kellene földelni őket. A háborús helyzet miatt ugyanakkor egyelőre nem tudnak markolókat szerezni a munkára.

azonnali.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).