Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Február 27. 14:16, kedd | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Három baleset is történt reggel Fejér megye útjain - vezessenek körültekintően!

Három baleset is történt reggel Fejér megye útjain - vezessenek körültekintően!

Egy ember életét vesztette két személygépkocsi karamboljában február 27-én, kedden reggel az 1-es számű főúton, Bicskénél.

Zámolyon egy autó betonoszlopnak ütközött, Móron személygépkocsi borult árokba. A téli időjárás miatt a közlekedésben csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni, ezért, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

Személygépkocsi oldalának ütközött egy másik autó kedden reggel, az 1-es számú főúton, Bicskénél. A havas úton keresztbe fordult autóban ketten ültek. A balesetben az elöl utazó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, holttestét a bicskei önkormányzati tűzoltók hidraulikus feszítővágóval szabadították ki a roncsból. A mentők a két sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Móron egy személygépkocsi lecsúszott az útról és az árokban a tetejére borult. A sofőr és utasa ki tudott szállni a járműből, egyiküket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A móri önkormányzati tűzoltók kerekeire állították az autót, majd áramtalanították.

Lesodródott a havas útról és egy beton lámpaoszlopnak ütközött egy személyautó Zámoly határában. A balesetben a betonoszlop kitört és az útra dőlt. Az áramszolgáltató a közvilágítási lámpatestet lekötötte a hálózatról, ezután a székesfehérvári hivatásos tűzoltók drótkötéllel félrehúzták az oszlopot és a személygépkocsit. A balesetben senki sem sérült meg.

Előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen változik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról.

Otthonunk és lakókörnyezetünk közelében rendszeresen takarítsuk el a lehullott havat és gondoskodjunk a jégmentesítésről. Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. Az időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ oldalon olvashat.

A fényképeket a zámolyi balesetnél készítették a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság munkatársai.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.