Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Március 17. 15:38, péntek | Helyi
Forrás: feol.hu

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

A Madárbarát Fehérvár program keretében a Rácbányába helyeztek ki költőodúkat a madaraknak - tájékoztatott a városgondnokság közösségi oldalán.

A Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítvány és a városgondnokság munkatársai tettek ki hat odút csütörtökön. Az elmúlt időszakban a Máriamajori-erdő és Nagy-völgy Természetvédelmi Területen hoztak létre odútelepet és hamarosan a Koronás parkban is lesznek odúk - ígérték. Széncinege, kékcinege, barátcinege, csuszka, seregély és harkály is költözhet a különböző méretű odúkba.

A városi honlapnak Csete Gábor a városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elmondta: - Idén már ötödik éve, hogy elkezdtük a Madárbarát Fehérvár programot és eddig mintegy ötven odút helyeztünk ki a közterületi parkokba azon túl, hogy a Sóstón, a Jancsár-völgyben, az Aszal-völgyben és a Máriamajori-erdőben is vannak odútelepek. Most pedig a Rácbányába tettünk ki költőodúkat. Ez egy nagyon jó program, hiszen ezeket a költőhelyeket iskolás, óvodás csoportokkal szoktuk ellenőrizni, ami egy környezeti nevelési program is egyben.

Természetesen a denevérodúk számának bővítése is zajlik ezekkel a folyamatokkal egy ütemben- ezt már Sóstó Székesfehérvár posztolta Facebook oldalán, ahol két hete arról adtak hírt, ott is fejlesztik a a madár "lakóingatlanokat".

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:35, csütörtök | Helyi

A szennyvíz-gerincvezetéket javítják – időszakos forgalmirend-változások a Deák Ferenc utcában

Megkezdődtek a munkálatok a Deák Ferenc utca Budai út és Horvát István utca közötti szakaszán, ahol önkormányzati forrásból közel 580 méter hosszúságban a szennyvíz-gerincvezeték kitakarás nélküli

2024. Február 28. 09:25, szerda | Helyi

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében.

2024. Február 13. 09:58, kedd | Helyi

Nőket futtatak Székesfehérváron - bordélyház üzemeltetését hiúsították meg a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói információt szereztek arról, hogy a város egyik szórakozóhelyét bordélyházként üzemeltetik.

2024. Február 09. 11:38, péntek | Helyi

Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Vármegyei Önkormányzat idén is meghirdette a Fejér Termék pályázatot.