Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2023. Március 17. 15:38, péntek | Helyi
Forrás: feol.hu

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

A Madárbarát Fehérvár program keretében a Rácbányába helyeztek ki költőodúkat a madaraknak - tájékoztatott a városgondnokság közösségi oldalán.

A Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítvány és a városgondnokság munkatársai tettek ki hat odút csütörtökön. Az elmúlt időszakban a Máriamajori-erdő és Nagy-völgy Természetvédelmi Területen hoztak létre odútelepet és hamarosan a Koronás parkban is lesznek odúk - ígérték. Széncinege, kékcinege, barátcinege, csuszka, seregély és harkály is költözhet a különböző méretű odúkba.

A városi honlapnak Csete Gábor a városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elmondta: - Idén már ötödik éve, hogy elkezdtük a Madárbarát Fehérvár programot és eddig mintegy ötven odút helyeztünk ki a közterületi parkokba azon túl, hogy a Sóstón, a Jancsár-völgyben, az Aszal-völgyben és a Máriamajori-erdőben is vannak odútelepek. Most pedig a Rácbányába tettünk ki költőodúkat. Ez egy nagyon jó program, hiszen ezeket a költőhelyeket iskolás, óvodás csoportokkal szoktuk ellenőrizni, ami egy környezeti nevelési program is egyben.

Természetesen a denevérodúk számának bővítése is zajlik ezekkel a folyamatokkal egy ütemben- ezt már Sóstó Székesfehérvár posztolta Facebook oldalán, ahol két hete arról adtak hírt, ott is fejlesztik a a madár "lakóingatlanokat".

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 12:24, csütörtök | Helyi

Nem változik a hulladékszállítás rendje húsvétkor

Húsvétkor nem változik a hulladékszállítás rendje a Depónia Kft.-nél, április 7-én, pénteken és április 10-én, hétfőn a megszokott ürítési rend szerint végzik a munkát,

2023. Március 20. 14:35, hétfő | Helyi

Drog került a lisztbe Magyarországon – Figyelmeztetést adott ki a Nébih

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

2023. Március 14. 10:10, kedd | Helyi

Az édesapákat és családfőket áldják meg Szent József ünnepnapján

Március 20-án délelőtt 10 órakor a székesfehérvári szemináriumi templomban Spányi Antal megyés püspök az egyetemes egyház védőszentjének,

2023. Március 14. 10:02, kedd | Helyi

A történelmi belváros kivételével mindenhol ingyenes a parkolás Március 15-én

Március 15-én szerdán az I.,II. és III. övezetben díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron.