Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 19. 08:59, szerda | Helyi sport
Forrás: fmc.hu

Hakával fűszerezett Beach-rögbivel zárul a július Agárdon (videó)

Hakával fűszerezett Beach-rögbivel zárul a július Agárdon (videó)

Látványos pillanatokat ígér a Beach Rugby Tour agárdi állomása (Fotó: atw.hu/obudagladiators)

Agárdon zárul a 3 Lakes Beach Rugby Tour 2017. A hazai szakszövetség nyári versenysorozata a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál sportkínálatának egyik leglátványosabb elemeként kerül megrendezésre a Napsugár Strandon július 29-én.

A rögbi nyári, homokban űzött változata az idei esztendőben három helyszínt érintő versenysorozatként került megrendezésre: június 26-án Sopron, július 15-én Vonyarcvashegy adott otthont a Beach Tour állomásainak. Az utolsó fordulóra július 29-én, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál keretein belül, Agárdon kerül sor.

A profi és amatőr rögbisek három kategóriában, női és férfi kontakt valamint szalagos rendszerben meccselnek majd a Napsugár Strandon.

A rögbivel immár végérvényesen összefonódott ősi maori tánc, a haka is szerepet kap a verseny napján, az Ütős Fesztivál szervezői ugyanis hakabajnokságot is hirdettek.

A legjobb produkciókat a fesztivál nagyszínpadán, az agárdi szabadstrandon is bemutatják és ugyanitt lesz a 3 Lakes Beach Rugby Tour eredményhirdetése is július 29-én 17:30-tól.

És hogy a zene és a sport összefonódása teljessé váljon, az Ütős Fesztivál egyik kiemelt fellépője, az Ataru Taiko Dobszínház is különleges műsorral készül. Ahogy Vörös Emil, az Ataru vezetője elárulta, a fesztiválon egy saját koreográfia alapján összeállított hakát is bemutatnak majd a zenészek.

A profi rögbisek mellett baráti társaságok és akár komplett családok is nevezhetnek az Amatőr Haka Bajnokságra az info@utosfeszt.hu e-mail címen.

Nézd meg hogy hakázik az új-zélandi válogatott, az All Blacks!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni