Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Április 23. 13:38, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Gyűjti - ez lett a neve a Depónia új kabalafigurájának

Gyűjti - ez lett a neve a Depónia új kabalafigurájának

Hétfőn délelőtt hirdette ki a Depónia Kft. névadó pályázatának győztesét.

A megújult arculathoz illeszkedő kabalafigura mostantól a Gyűjti nevet viselheti, amelyet Török Marcell, hétéves székesfehérvári kisdiák talált ki.

A pályázatra jelentkezett 54 gyermek közül 12 jutottak be a döntőbe, nekik hétfőn délelőtt ajándékcsomaggal köszönte meg ötletüket a Depónia Kft.

A Depónia Kft. 2018 év elején indította el a teljes arculatváltási projektet, így megújult a szlogenük és a csapat kabalafigurával is kiegészült. A Fehérvár Médiacentrum munkatársának, Ring Juliának nyertes tervei alapján készült el az axolotlot formázó figura, aki azonban ezidáig név nélkül maradt.

A kis Axolotl neve mostantól Gyűjti, a név kitalálója pedig a hétéves Török Marcell, a Kossuth Lajos Általános Iskola első osztályos diákja, akinek a Depónia Kft. egy 50 000 forint értékű játékvásárlási utalvánnyal is megköszönte az ötletét.

„Úgy gondoltuk, hogy a gyermekek romlatlan fantáziája a legalkalmasabb arra, hogy nevet találjon a kabalafiguránknak, ráadásul a napi munkánk során is igyekszünk hangsúlyt fektetni arra, hogy bevonjuk őket a tevékenységünkbe, átadjuk nekik a környezettudatos szemléletünket. Március végével zárult a névadó pályázat, és örömünkre rengeteg gyermek fantáziáját megmozgatta a projekt: 54 diák 97 nevet küldött be. Nagyon sok fantáziadús ötlet érkezett, ami cégünk tevékenységére, nevére, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtésre utal, úgyhogy sokat tanakodtunk. Végül egy nagyon egyszerű, jól megnevezhető, klassz és aranyos nevet választottunk.” – mondta el a hétfő délelőtti díjátadón Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

"Szüleimmel közösen találtuk nevet, és azért lett Gyűjti, mert gyűjti a szemetet a kukákból.” – mesélte Török Marcell.

A döntősök és névötletük:

Répássy Bori Janka – Szelektimót, Ökoteó
Garai Márk – Depali
Orosz Péter – Szelektív Szilárd
Varga Rebeka – Szelekta
Paudics Rikárdó Imre – Szelektóni
Sándor Lilla Andrea – Szelek
Tronyos Alíz – Szemi
Tornyos Zoé – Gyuszi
Mátyás Kincső – Neo
Surányi Zsolt – Axel

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.