Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 02. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Gedai Viktor és Gedainé Szabó Viktória lett a Lecsókirály

Gedai Viktor és Gedainé Szabó Viktória lett a Lecsókirály

A nap végére kiderült ki lett az idei Lecsókirály és új gazdára talált az alapítóról, Sipos Józsefről elnevezett Sipi Emlékkupa is.

A zsűri javaslata alapján kiosztották a Legdekoratívabb Főzőhely címet is. A díjátadón Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere mondott köszönetet minden csapatnak, aki részt vett az idei Lecsófesztiválon.

Az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságon hat ismert séf, Adamek Balázs, Barsch Tamás, Bóza Roland, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás mondott véleményt a lecsófőzők remekeiről.

A 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságon Gedai Viktor fejére került a Lecsókirály koronája: a Kecskemétről érkezett céges csapat kapitánya feleségével, Gedainé Szabó Viktóriával közösen főzte meg az aranyérmes, különleges fűszerekkel ízesített mediterrán lecsót.

A 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságon a második díjat a B195-ös főzőhely, dr. Egyed Zsolt végrehajtó irodájának csapata kapta, a helyezett a B184-es főzőhely, egy baráti társaság lett. A zsűri különdíját a B171-es családi főzőcsapat vegán lecsója kapta.

A törzsfőzőknek járó Sipi Emlékkupát a 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságon a B236-os főzőhely, a Hotel Vadászkürt csapata nyerte el. Solti Tamás szállodavezető csapata már tíz éve rendszeres résztvevője a Lecsónak. A Legdekoratívabb Főzőhely címet a B217 főzőhely, a Tálos Edit Alapítvány csapata szerezte meg.

Több mint kétszáz bogrács alatt lobbant fel a láng vasárnap reggel a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A családok, baráti társaságok és munkahelyi közösségek egy hangulatos napot tölthettek együtt, és az általuk készített étket versenyre is nevezhették.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.