Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 23. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Gáz van, nyuszómuszó: egyre nagyobb bajban a hitelesek

Gáz van, nyuszómuszó: egyre nagyobb bajban a hitelesek

A CHF alapú hitelekkel rendelkezők csak rossz híreket kapnak az utóbbi időben. Egyes elemzők arra számítanak, hogy a mostani árfolyamok hosszú távra beragadhatnak.

Némi számolgatással nézzük meg, hogyan alakul egy hitel törlesztésének gazdaságossága! A válság előtt egy hitelintézet úgy számolhatott, hogy az általa kihelyezett pénzösszegek után a futamidő alatt 50-100 százalék közötti nyereséget érhet el Az ügyfelek természetesen úgy kalkuláltak, hogy ennél a haszonkulcsnál még érdemes ezeket a hitel lehetőségeket igénybe venni. A saját kockázatukat is körülbelül erre a szintre „lőtték be”, hiszen minden ügyintéző azt hangoztatta, hogy a CHF a világ legbiztosabb valutája, a svájci gazdaság a világ egyik legstabilabb gazdasága és ha van is valamilyen szintű árfolyamkockázat, ennek szintje teljesen elhanyagolható. Egyetlen bank sem hívta fel a figyelmet arra a kifejezésre, hogy a CHF egy menekülő valuta, és egy esetleges gazdasági válság bekövetkezésekor mindenki jól megnézheti magát, aki ebben a valutanemben adósodik el – olvasható a mindennapi.hu-n, ahol a cikket teljes terjedelmében is elérhető.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára