Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 22. 17:27, csütörtök | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Futunk, hogy segíthessünk, mert a láb mindig kéznél van!

Futunk, hogy segíthessünk, mert a láb mindig kéznél van!

„Futunk, hogy segíthessünk, mert a láb mindig kéznél van!” – ezzel a szlogennel indul immár 11. alkalommal a Lajkó Csaba által kezdeményezett jótékonysági futás.

A hat napos akció jövő szerdán délelőtt rajtol az Országalmától, és a Fehér Liliom Hospice Alapítványt segítik az összegyűjtött adományokkal. A Kaposvárra tartó csapathoz bárki csatlakozhat, örömmel fogadják a támogatást és a segítő felajánlásokat.

Lajkó Csaba, a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársa idén is jótékonysági futásra indul barátaival: a 450 km-es távon a kaposvári Fehér liliom Hospice Alapítvány számára gyűjtenek adományokat. A szervezet a súlyos betegségben szenvedőknek nyújt segítséget, testi és lelki ápolásukban. A pénzügyi adományon felül örömmel fogadnak egészségügyi eszközöket, például infúziót, infúziós szereléket, fecskendőket, felszívó és injekciós tűket vagy vérnyomásmérőt.

Június 28-án szerdán, 9 órakor rajtol a 11. Jótékonysági futás. A résztvevők 7:30 órától gyülekeznek az Alba Plaza előtti téren, majd 8:45-korközös fotózásra kerül sor az Országalmánál. Az útvonal Budapesten keresztül érinti Paksot, Jánoshalmát, Baját és Szekszárdot, majd az utolsó, azaz a 6. napon a Pécs-Kaposvár szakaszt.

Az érintett településeken bárkinek lehetősége van csatlakozni a futókhoz, akár kerékpárral is. Az önkéntes munkával szervezett kezdeményezéshez szívesen fogadnak bármilyen felajánlást, támogatást.

Fontos tudni: A napi távokat nem kötelező végig futni! Mindenki annyit fut, amennyit szeretne, lehetőség van a kísérőbuszba beszállni pihengetni egy kicsit.

További részletek a jotifuti oldalán olvashatók, információ kérhető Lajkó Csabától a 70/941-8208-as telefonszámon.

(A kép illusztráció, a 2016-os CEP Fehérvár félmaraton eseményről)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.