Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Szeptember 29. 17:14, vasárnap | Külföld
Forrás: InfoVáros

Fülöp-szigeteki versenyző lett a Miss World győztese

Fülöp-szigeteki versenyző lett a Miss World győztese

Ő a világ legszebb nője.

A Fülöp-szigeteki Megan Young lett szombaton a 2013-as Miss World szépségverseny első helyezettje.

A huszonhárom éves új szépségkirálynő az indonéziai Bali szigetén mérkőzött meg vetélytársaival, összesen 129 ifjú hölgy indult a versenyben. Megan Young a tavalyi nyertestől, a kínai Jü Ven-hsziától "örökli" a koronát.

A női szépség új "uralkodónője" az Egyesült Államokban született, de tízéves korában áttelepült a Fülöp-szigetekre. Filmművészeti tanulmányokat folytatott, néhány alkalommal kapott kisebb szerepeket is. Legfőbb vágya azonban - mint azt az AFP tudni véli -, hogy a kamera másik oldalára kerüljön, filmrendezővé váljon. Önmagát "ambiciózus személynek" tartja, imádja a Harry Potter kalandjairól szóló könyveket és a videojátékokat.

A szervezők szerint a "koronázási ceremóniát" a világ minden tájáról egyenes adásban kísérhette figyelemmel több mint 200 millió néző.

A mostani verseny légkörét bizonyos fokig rontotta, hogy a keményvonalas muszlimok felháborodtak az esemény miatt, annyira, hogy a Jakarta közelébe tervezett rendezvényt Bali szigetére kellett áthelyezni. Megvolt annak a veszélye, hogy az indonéziai kormány által tett komoly - és a szervezőket felbosszantó - engedmények ellenére a konzervatív muszlimok megzavarják az általuk erkölcstelennek, sértőnek és pornográfnak tartott szépségversenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik