Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 01. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Főként vendéglátóhelyeken használják a SZÉP-kártyát

Főként vendéglátóhelyeken használják a SZÉP-kártyát

A Széchenyi Pihenő Kártyát leginkább a vendéglátóhelyeken használják az ügyfelek, és csak másodsorban szálláshelyeken, ez azonban a turisztikai szezon indulásával változhat az MTI által megkérdezett kibocsátók szerint.

A három kibocsátó, az OTP Bank, a K&H és az MKB Bank is azt közölte, hogy ügyfeleik elsősorban vendéglátóhelyeken használják a SZÉP-kártyát.

A K&H adatai szerint a munkavállalók 57 százalékban vendéglátóhelyeken, 29 százalékban szálláshelyeken szeretnék elkölteni a juttatást, a kártyára utalt összeg 14 százalékát kérték az úgynevezett rekreációs zsebbe, amivel különböző egészségmegőrző szolgáltatásokat fizethetnek a kártyatulajdonosok. A K&H-val szerződött vállalkozások eddig átlagosan 20 000 forintot töltöttek fel a munkavállalók kártyáira.

Az MKB SZÉP-kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. tájékoztatása szerint a munkavállalók használati szokásait nagyban meghatározza az, hogy melyik alszámlán van pénzük. Jelenleg a vendéglátás zseb a leggyakrabban használt, a turisztikai szezon indulásával azonban jelentősebb felhasználás várható a szálláshely és szabadidő zsebből.

Az MKB-nál április végéig 102 ezer vásárlást regisztráltak, a K&H adatai szerint eddig több mint 30 ezer tranzakciót indítottak el SZÉP-kártyákkal, mintegy 42 millió forint értékben.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. tapasztalatai azt mutatják, hogy a kártyabirtokosok fokozatosan szoknak hozzá az új juttatási formához, és a feltöltések nagyságának növekedésével párhuzamosan növekszik a felhasználások gyakorisága is.

A K&H által kibocsátott SZÉP-kártyák száma ötvenötezer. A K&H az év elején indította el SZÉP-kártya programját, március végéig 1600 munkáltatóval kötött szerződést. A munkáltatók átlagosan 36 kártyát rendeltek meg dolgozóik számára. A K&H SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók jelenleg több mint ötezer szolgáltatónál tudják elkölteni a munkáltatójuktól a cafeteria-rendszer keretében kapott pénzt.

Az OTP 2011 júliusában, Magyarországon elsőként bocsátotta ki a SZÉP-kártyát, azóta 2012. első negyedévének végéig mintegy 9300 elfogadóhellyel kötött megállapodást, ahol a ma már több mint 390 ezer OTP SZÉP-kártya birtokos használhatja fel juttatásait.

Az MKB SZÉP-kártyából április végéig 77 ezret bocsátottak ki, december végéig ez még csak 3300, március végén pedig 66 ezer volt. Elfogadóhelyeik száma a december végi 1300-ról április végére 6 ezerre nőtt.

Az új cafeteria-rendszer keretében bevezetett SZÉP-kártya három alszámláját szálláshely-szolgáltatásra, vendéglátásra és rekreációra lehet fordítani, de az utóbbi kettőt szálláshely-szolgáltatásra is igénybe lehet venni. Meleg étkezésre évi 150 ezer forint, rekreációs szolgáltatásra 75 ezer forint, szálláshely-szolgáltatásra pedig 225 ezer forint áll rendelkezésre a SZÉP-kártya keretében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.