Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 16. 09:28, kedd | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Fehérváron ajánlottak munkát a francia dolgozóknak

Fehérváron ajánlottak munkát a francia dolgozóknak

Székesfehérvári gyárában ajánl állást a holland Philips elektronikai vállalat a franciaországi Dreux-ben felszámolás alatt álló gyára dolgozóinak. A francia szakszervezetek felháborítónak tartják az eljárást. A Philips gazdasági oko

A gyár tervezett felszámolásról először tavaly októberben tett említést az elektronika cég, amely 2005-ben 350, tavaly pedig 279 munkahelyet számolt fel Dreux-ben. A még a gyárban dolgozó 212 ember a tervezet bezárás ellen tiltakozásul januárban saját ellenőrzése alá vonta az egész üzemet. A dolgozókat hétvégén ajánlott levélben értesítette a vezetőség a végleges bezárásról, s arra kérte őket: hétfőn már ne menjenek be a munkahelyükre. Ennek ellenére hétfőn nagy részük megpróbált bejutni a biztonsági őrökkel körülzárt épületbe. Végül a munkahelyük éttermében tartott üzemi tanácsi ülésen a dolgozók úgy határoztak: bírósághoz fordulnak a felszámolási eljárás felfüggesztése és a munkahelyek megtartása végett. A szakszervezetek tiltakozásukat fejezték ki amiatt is, hogy a Philips egy második ajánlott levélben "durva módon" székesfehérvári gyárában ajánlott új állást a dolgozóknak. Határozatlan időre, havi 450 euróért. A levélben feltételként van megjelölve a magyar nyelv ismerete. A France 2 közszolgálati televízió híradójában a munkások elmondták: az elbocsátás előtt a Philips köteles munkát ajánlani francia dolgozóinak a cégcsoporton belül azoknak, akik szeretnének a vállalatnál maradni, de egyikük sem hajlandó jelenlegi fizetése töredékért Magyarországra költözni és ott dolgozni. Christian Estrosi ipari miniszter jelezte, hogy a Philips gyárának helyén egy 300 főt foglalkoztató hívásközpont nyílik majd. A minisztérium azt is tudatta, hogy már tárgyalásokat folytat egy másik vállalattal a Philips mind a 212 dolgozójának átvétele érdekében. Luc Chatel kormányszóvivő a France Info hírrádióban elmondta: "A dolgok bejelentésének módja kétségtelenül durva volt. Most az a fontos, hogy a Philips vállalja a felelősséget, a kormány pedig segítse a szociális partnereket abban, hogy a dolgozóknak helyben, Dreux-ben találjanak új munkát".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.