Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 08. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fehérvár várja vendégeit - éledeznek a város szállodái

Fehérvár várja vendégeit - éledeznek a város szállodái

Szállodai körképünkből kiderült, hogy nagyon várják a városi rendezvényeket a székesfehérvári szállodák, ahová jelenleg inkább céges vendégek érkeznek.

A foglalásokban részben az országos trendek érvényesülnek: döntően július közepétől szeptember közepéig érkezhet a legtöbb szállóvendég Fehérvárra.

Erős szeptemberre készülnek a fehérvári szállodák

"Azt tapasztaljuk, hogy hétről hétre, lassan bátorodnak fel az emberek, hogy útra keljenek" - mondta el a Szent Gellért Hotel ügyvezető igazgatója, Babocsai Balázs. A Szent Gellért Hotelben már a Pünkösd előtti napokban is volt vendég. Alkalmazkodtak az új szabályokhoz, hogy nem lehet svédasztal, ez azzal is jár, hogy sokkal lassabb a reggeliztetés és nehéz azt a kényelmet, választékot hozni, mint a korábban.

"Nagyon várjuk, hogy a városban legyenek rendezvények, mert amikor például nyilvánosságra hozták, hogy lesz FEZEN szeptemberben, már azon a napon 9 foglalás jött a fesztivál időpontjára. Kérdezik az érdeklődők azt is, hogy lesznek-e Királyi Napok a városban? Az elmúlt években sok vendégünk érkezett a Lecsófesztiválra is. Ha van attrakció a városban, sokkal több embert vonzanak be a szállodák is" - összegezte tapasztalatait Babocsai Balázs.

Elmaradnak az átutazó külföldi vendégek

Solti Tamás, a Hotel Vadászkürt Superior szállodavezetője kérdésünkre arról számolt be, hogy előre láthatólag a hotelben csak július közepétől indul be igazán az élet. "Rengeteg visszamondás volt a magyar vendégek részéről, de a zömük vissza is foglal. A külföldi vendégek nagy része lemondta a foglalását, ők tipikusan Horvátországba utaztak volna és útközben megállnak nálunk megpihenni, zömmel orosz, ukrán, cseh, lengyel állampolgárok. Júliustól érzékelünk egy kis mozgást, az augusztus már erősödik és jónak tűnik a szeptember eleje is. A FEZEN-re és a Lecsófesztiválra nagyon számítanak az emberek. Tehát egy másfél-két hónapos intervallum az, ami erősnek látszik: jelenleg ennyi lett a fehérvári turisztikai szezonból" - értékelte a helyzetet Solti Tamás.

Többen mondják vissza a foglalást, mert idénre elfogyott a szabadságuk

A Hotel Vadászkürt Superior egyelőre ügyeletes nyitvatartással működik. Tapasztalatuk szerint pihenés, nyaralás céjából még nem érkeznek vendégek és családosok sincsenek, csak "céges" vendégek. A szállodavezető szerint gondot okoz számukra az is, hogy az embereknek elfogyott a szabadsága idénre: többen jelezték, hogy visszamondják a foglalást ebből az okból. A biztonságon viszont nem múlhat a pihenés: fertőtlenítik a szobákat manuálisan és ózongenerátorokkal is. A büféreggelit már nem tudják megoldani, hideg csomagot készítenek a vendégeknek, legalábbis annak, aki igényli, mert a jelenlegi tapasztalat az, hogy reggeli nélkül foglalják a szobákat.

Workshopok, tanfolyamok és esküvők iránt is van érdeklődés

A Gyümölcs utcai Hotel Platán május 29-től várja újra vendégeit. "Az első pünkösdi hétvégére nálunk is volt már érdeklődés és örömmel fogadtuk a vendégeket ismét szállodánkban. Alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, külön figyelmet fordítunk a rendeletek, jogszabályok betartására. A reggeliknél hozott ez nagyobb változást, a büféasztal még nem ajánlott, ezért tányérszervízen biztosítjuk a vendégek számára a reggelit: mindenki kedvére választhat az ételek közül és egy felszolgáló szervíroz" - mondta el Bozai-Tóth Boglárka, a Hotel Platán ügyvezetője.

A Hotel Platán szobái iránt főként a nyár második felére van nagyobb érdeklődés, összefüggésben olyan, előre meghirdetett országos és nemzetközi érdeklődést kiváltó székesfehérvári programokkal, mint például a Gyulai Memorial, vagy a FEZEN. Emellett workshopok, tanfolyamok megtartása iránt is érdeklődnek már a szálloda partnerei és esküvőkre is sor kerül a hotelben augusztusban. A szállodaigazgató elmondta, hogy valamennyi dolgozójukat megtartották, ehhez nagy segítség volt, hogy pozitív elbírálást kapott a munkahelyvédelmi bértámogatásra benyújtott pályázatuk.

Április végén még reménytelennek tűnt a helyzet az általunk megkeresett szállodákban, amikor a Fehérvár Televízió kérdéseire válaszoltak a szállodaigazgatók.

szekesfehervar.hu

Címkék: koncert, szálloda, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.