Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 28. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Ezért nőnek az élelmiszerárak?

Ezért nőnek az élelmiszerárak?

Növelni kell a tápértéket, összetevőket jelző feliratok betűit az élelmiszerek csomagolásán. Az újracsomagolást megkövetelő rendelet miatti pluszköltséget valószínűleg majd a vevők fizetik meg – írja a mindennapi.hu.

Aligha volt meglepő az élelmiszer-feldolgozóknak az a nemrég született rendelet, ami a korábbiaknál nagyobb betűméretet és határozott kontrasztot követel az előre csomagolt termékek jelölésében. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségénél (ÉFOSZ) érdeklődésünkre elmondták: eddig is előírás volt az olvasható feliratok kötelezettsége az élelmiszerek címkéin, tehát az ellenőrző hatóságoknak eddig is volt jogi lehetőségük a nehezen olvasható címkék szankcionálására, sőt, az Európai Élelmiszeripari Szövetség már évekkel ezelőtt kidolgozott egy ajánlást a jól látható feliratok elkészítéséhez – olvasható a portálon, ahol a cikk teljes terjedelmében is elérhető.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: élelmiszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.