Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Április 05. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai vállalatok emelték a foglalkoztatottak számát, ami a munkaerőpiac erősödését jelentheti.

Az ADP jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 209 ezer fővel nőtt márciusban, amely kedvezőbb a Bloomberg által előrejelzett 206 ezer fős növekedésnél. A februári igazított eredmények szerint az év második hónapjában 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

A munkaerőpiac bővülésének gyorsulása a fizetések emelkedését eredményezheti, ami a fogyasztói kiadások szintjének stabilizálódását is magával hozhatja. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium pénteken tesz közzé átfogó foglalkoztatási adatokat: elemzések szerint a munkanélküliségi ráta 8,3 százalékos maradt, illetve 215 ezer új munkahely nyílt az üzleti szférában március során - írták a Quaestor elemzői.

A teljes foglalkoztatottsági számadatok, melyek magukba foglalják a közszférában dolgozókat is azt mutatják, hogy vélhetően 201 ezer fővel nőtt a teljes foglalkoztatottság márciusban. Ben Bernanke ígéretes jelzésként nyilatkozott a változásokról, de figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiac még mindig nem tért teljesen magához: „a helyzet még mindig messze van a normálistól, amire bizonyíték a hosszútávon munkanélküliek magas száma; illetve az, hogy a munkahelyek illetve ledolgozott órák számában még mindig nem értük el a válság előtti szintet” – figyelmeztetett a Fed elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.