Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 25. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emberrablás miatt elítéltek egy bajai férfit

Emberrablás miatt elítéltek egy bajai férfit

Jogerősen két év három hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy bajai férfit, aki társával 2017-ben elrabolta egy ismerősét, hogy így szerezze vissza ellopott pénzét.

A táblabíróság társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 30 éves vádlottat és elrendelte a rá korábban más bűncselekmények miatt kiszabott egy év két hónapos szabadságvesztés végrehajtását is. A férfi társa egy év három hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

2017. október 14-én a az elsőrendű vádlott egy bajai kocsmában italozott, de annyira lerészegedett, hogy elaludt. Ezt használta ki a sértett, és legalább 130 ezer forintot ellopott a férfi kabátjának zsebéből.

Másnap a két vádlott egy szórakozóhelyen megkereste a sértettet, és kérdőre vonták az ellopott pénz miatt. Az elsőrendű vádlott - miközben társa lefogta a sértettet - többször megütötte a férfit, majd egy autóba tuszkolták. Elmentek a sértett nagyszüleihez, mert a férfi azt állította, a lopott pénz maradékát ott rejtette el.

A sértett szabadon engedését az ellopott összeg visszaadásához kötötték, de a férfi ennek nem tudott eleget tenni, mert már elköltötte a pénzt. Ezért aláírattak vele egy szerződést, amelyben a sértett elismerte, hogy 180 ezer forintot kért kölcsön az elsőrendű vádlottól, és vállalta, a hitelt heti 20 ezer forintjával törleszti.

Az elsőrendű vádlott részben elismerte a történteket, bocsánatot kért a sértettől, aki ezt elfogadta. A másodrendű vádlott elismerte bűnösségét.

A táblabíróság a döntésével enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott négy, illetve két és fél éves börtönbüntetésen. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az elsőrendű vádlott kevert személyiségzavara megkönnyítette a bűncselekmény elkövetését. A táblabíróság az enyhítő körülményekre, közte az időmúlásra tekintettel látott lehetőséget a büntetés mérséklésére.

Címkék: ítélet, Baja, emberrablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.