Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. November 30. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: fmc.hu

Elkezdődött mintegy hatezer tő rózsa ültetése a Rózsa ligetben

Elkezdődött mintegy hatezer tő rózsa ültetése a Rózsa ligetben

A liget felújításának része, hogy összesen 5770 tő új rózsát ültetnek el az ágyásokban.

A gondos fajtaválasztásnak köszönhetően már első vegetációs időszakban szépen összenőnek majd a rózsák és a fenntartásuk is biztosított lesz.

Hahn-Poszmik Réka, a Városgondnokság divizióvezető-helyettes kertészmérnöke elmondta, hogy mindegyik ágyásban más-más színű rózsa lesz. A két legnagyobb, 400-400 négyzetméteres ágyásba 1600-1600 tő növény kerül, befelé haladva változik majd a fajták magassága és a színe is. Geotextília és mulcs is kerül az ágyásokba, hogy a gazosodást gátolja.

A Városgondnokság parkfenntartó kertészei ezekben a napokban vagy rózsát ültetnek vagy a városi fatelepítéseken dolgoznak. Az esős és a nagyon fagyos napokon tudják majd folytatni a munkát, addig megfelelően tárolják a rózsatöveket. Várhatóan a jövő heti fagyos napok után végeznek majd az ültetéssel.

Lesznek futórózsák is a ligetben, nem csak a pergolák alatt, hanem a Csitáry-kút körül is. A sokat használt sétányokat térkövezték, a kevésbé használt, murvás sétányokat befüvesítették összesen mintegy 2 000 négyzetméteren. Megszüntették a lépcsőket, helyettük rámpákat építettek az akadálymentesítés érdekében. 96 levendulát is ültetnek, ami kedvező a rózsáknak, mivel elriasztja a kártevőket. Emellett lesz 12 új fa – mocsári ciprus – és megújítják az utcabútorokat is. A kút körüli és a park közepén található pergolákat teljes egészében acélszerkezetűre cserélik és rózsával futtatják be.

fmc.hu

Címkék: Rózsaliget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:35, csütörtök | Helyi

A szennyvíz-gerincvezetéket javítják – időszakos forgalmirend-változások a Deák Ferenc utcában

Megkezdődtek a munkálatok a Deák Ferenc utca Budai út és Horvát István utca közötti szakaszán, ahol önkormányzati forrásból közel 580 méter hosszúságban a szennyvíz-gerincvezeték kitakarás nélküli

2024. Február 28. 09:25, szerda | Helyi

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében.

2024. Február 13. 09:58, kedd | Helyi

Nőket futtatak Székesfehérváron - bordélyház üzemeltetését hiúsították meg a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói információt szereztek arról, hogy a város egyik szórakozóhelyét bordélyházként üzemeltetik.

2024. Február 09. 11:38, péntek | Helyi

Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Vármegyei Önkormányzat idén is meghirdette a Fejér Termék pályázatot.