Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. November 30. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: fmc.hu

Elkezdődött mintegy hatezer tő rózsa ültetése a Rózsa ligetben

Elkezdődött mintegy hatezer tő rózsa ültetése a Rózsa ligetben

A liget felújításának része, hogy összesen 5770 tő új rózsát ültetnek el az ágyásokban.

A gondos fajtaválasztásnak köszönhetően már első vegetációs időszakban szépen összenőnek majd a rózsák és a fenntartásuk is biztosított lesz.

Hahn-Poszmik Réka, a Városgondnokság divizióvezető-helyettes kertészmérnöke elmondta, hogy mindegyik ágyásban más-más színű rózsa lesz. A két legnagyobb, 400-400 négyzetméteres ágyásba 1600-1600 tő növény kerül, befelé haladva változik majd a fajták magassága és a színe is. Geotextília és mulcs is kerül az ágyásokba, hogy a gazosodást gátolja.

A Városgondnokság parkfenntartó kertészei ezekben a napokban vagy rózsát ültetnek vagy a városi fatelepítéseken dolgoznak. Az esős és a nagyon fagyos napokon tudják majd folytatni a munkát, addig megfelelően tárolják a rózsatöveket. Várhatóan a jövő heti fagyos napok után végeznek majd az ültetéssel.

Lesznek futórózsák is a ligetben, nem csak a pergolák alatt, hanem a Csitáry-kút körül is. A sokat használt sétányokat térkövezték, a kevésbé használt, murvás sétányokat befüvesítették összesen mintegy 2 000 négyzetméteren. Megszüntették a lépcsőket, helyettük rámpákat építettek az akadálymentesítés érdekében. 96 levendulát is ültetnek, ami kedvező a rózsáknak, mivel elriasztja a kártevőket. Emellett lesz 12 új fa – mocsári ciprus – és megújítják az utcabútorokat is. A kút körüli és a park közepén található pergolákat teljes egészében acélszerkezetűre cserélik és rózsával futtatják be.

fmc.hu

Címkék: Rózsaliget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.