Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Június 13. 07:51, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkezdődött az Arany János utca felújítása

Elkezdődött az Arany János utca felújítása

Megkezdték az Arany János utca, a Géza nagyfejedelem tér és a Szent II. János Pál pápa tér felújítását.

Kicserélik a közművezetékeket, teljesen felújítják a burkolatot, valamint a Bazilika előtti területre üvegfedés kerül az egykori négykaréjos templom alapjai fölé. A munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani, parkolási lehetőséget a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak a lakóknak.

A beruházás keretében kicserélik a közművezetékeket: sor kerül az 1913-ban épített ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna, valamint a csapadékcsatorna és a gázvezeték cseréjére is – erre 120 nap áll a kivitelező rendelkezésére.

A teljes burkolatfelújítás során vágott bazalt nagykockaköveket raknak le, a szegélyeket megszüntetik, a lépcsőket mészkőből újítják fel. A tervek szerint a Szent II. János Pál pápa téren, a Szent István-székesfegyház előtti területen üvegfedéssel mutatják be a négykaréjos templom alapjait.

A közműmunkákat és a régészeti feltárásokat ezen a héten kezdik. A burkolatépítésre és a templom alapjainak a fedésére a közbeszerzés júniusban indul. A burkolat cseréje várhatóan szeptemberben kezdődik, a munkák befejezése a jövő év tavaszára várható.

Felhívják a lakosok és a területen parkolók figyelmét, hogy a munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani és parkolni, a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak parkolási lehetőséget.

Kérik a lakosság türelmét és fokozott figyelmét!

- Bácskai Gergely (montázs: Zányi Gábor)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.