Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Január 25. 18:29, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Életet mentett egy polgárőr Székesfehérváron az egyik nagy áruházban

Életet mentett egy polgárőr Székesfehérváron az egyik nagy áruházban

Vásárlás közben mentett életet egy polgárőr, Székesfehérváron.

A csókakői fiatalember figyelmének és felkészültségének köszönhető, hogy nem történt tragédia a Budai úti nagyáruházban..

Az Országos Polgárőr Szövetség tette közzé a kedd délelőtti esetet, mely során egyik tagjuk nyújtott segítséget. A csókakői polgárőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia a Budai úti áruházban.

F. Imre kisfiával vásárolt az InterSparban, mikor a hangosbemondón keresztül hallotta, hogy valaki rosszul lett a tejosztályon. A fiatalember nem tétlenkedett, azonnal a hűtőpultokhoz sietett, ahol egy gyors ellenőrzést követően megállapította, hogy az idős úrnak nincs pulzusa. Ekkorra már értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

A diszpécser utasításait követve, a vonalban maradva, a csókakői polgárőr elkezdte a bácsi újraélesztését, és folytatta mellkaskompressziót a mentők kiérkezéséig.

Mint a csókakői polgárőr közösségi oldalon közzétett posztjában írja: „Mire a mentők odaértek az idős bácsi ismét lélegzett. Amikor végeztem, az én drága 5 éves kisfiam azt mondta, nagyon büszke vagyok rád édesapám.” A hős polgárőr szerint a bácsit azóta sikerült a kórházban stabilizálni.

Többezer fehérvári diák is tanulta a helyes újraélesztést

A „TEVAgy a Hős!” a hős programban Székesfehérváron is évek óta, kampányszerűen oktatják a helyes újraélesztés technikáját az iskolákban is. A program célja, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkeztéig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa is több videót készített már a gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításának témájában, annak érdekében hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon. Ennek legnépszerűbb verzióját mára már csaknem 2 millióan látták a legismertebb videómegosztón:

https://www.youtube.com/watch?v=CMstTrW4kmc

szekesfehervar.hu

Címkék: mentők

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 11:12, csütörtök | Helyi

Határidőig befejeződhet a déli összekötő építése

Jelen állás szerint a déli összekötő kivitelezés könnyedén befejeződhet a határidőig, csúszással nem kell számolni.

2022. Szeptember 22. 11:06, csütörtök | Helyi

A legtöbb helyen stagnál, Fehérváron tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A legtöbb helyen stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, Fehérváron viszont emelkedett és tovább emelkedik - közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 12:15, szerda | Helyi

Szakemberhiány miatt szünetel egy szakrendelés a fehérvári kórházban

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés átmenetileg, humánerőforrás-hiány miatt szünetel.