Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 25. 18:29, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Életet mentett egy polgárőr Székesfehérváron az egyik nagy áruházban

Életet mentett egy polgárőr Székesfehérváron az egyik nagy áruházban

Vásárlás közben mentett életet egy polgárőr, Székesfehérváron.

A csókakői fiatalember figyelmének és felkészültségének köszönhető, hogy nem történt tragédia a Budai úti nagyáruházban..

Az Országos Polgárőr Szövetség tette közzé a kedd délelőtti esetet, mely során egyik tagjuk nyújtott segítséget. A csókakői polgárőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia a Budai úti áruházban.

F. Imre kisfiával vásárolt az InterSparban, mikor a hangosbemondón keresztül hallotta, hogy valaki rosszul lett a tejosztályon. A fiatalember nem tétlenkedett, azonnal a hűtőpultokhoz sietett, ahol egy gyors ellenőrzést követően megállapította, hogy az idős úrnak nincs pulzusa. Ekkorra már értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

A diszpécser utasításait követve, a vonalban maradva, a csókakői polgárőr elkezdte a bácsi újraélesztését, és folytatta mellkaskompressziót a mentők kiérkezéséig.

Mint a csókakői polgárőr közösségi oldalon közzétett posztjában írja: „Mire a mentők odaértek az idős bácsi ismét lélegzett. Amikor végeztem, az én drága 5 éves kisfiam azt mondta, nagyon büszke vagyok rád édesapám.” A hős polgárőr szerint a bácsit azóta sikerült a kórházban stabilizálni.

Többezer fehérvári diák is tanulta a helyes újraélesztést

A „TEVAgy a Hős!” a hős programban Székesfehérváron is évek óta, kampányszerűen oktatják a helyes újraélesztés technikáját az iskolákban is. A program célja, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkeztéig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa is több videót készített már a gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításának témájában, annak érdekében hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon. Ennek legnépszerűbb verzióját mára már csaknem 2 millióan látták a legismertebb videómegosztón:

https://www.youtube.com/watch?v=CMstTrW4kmc

szekesfehervar.hu

Címkék: mentők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.