Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 14. 13:53, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Életbe lép a nyári menetrend szombaton

Életbe lép a nyári menetrend szombaton

A nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok szombattól augusztus 25-ig, elsősorban a nyári balatoni utasforgalom kiszolgálása érdekében - közölte a MÁV-Start Zrt. pénteken.

A Tárnok-Székesfehérvár szakasz pályafelújításának köszönhetően csökkentek a menetidők. A fővárosból Balatonfüredre a leggyorsabb eljutási lehetőség mintegy húsz perccel lerövidült, a déli partra pedig tizenöt perccel csökkent a gyorsvonatok menetideje.
Idén nyáron a legjelentősebb változást a Balaton északi partjára közlekedő vonatok új menetrendi struktúrája jelenti. Budapestről 19 közvetlen vonat biztosítja az eljutást a tóhoz. A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vasútvonalon jelentősen bővíti kínálatot a MÁV-Start.
A déli partra kétóránként indulnak a főváros felől a gyorsvonatok, emellett naponta több közvetlen sebesvonat is az utazók rendelkezésére áll.
Miskolc és Balatonszentgyörgy, valamint Szeged és Fonyód között expressz közlekedik, valamint egy új vonat javítja majd Győr, illetve az Északnyugat-Dunántúl összeköttetését a Balaton déli partjával, Győr és Siófok között biztosítva a közvetlen vasúti utazást - ismertette közleményében a MÁV-Start.
Sok szerelvényen kerékpárok is szállíthatók. A nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedő vonatokon külön vonatkísérők is lesznek, akik a kerékpárok fel- és lerakásában segítenek.
A balatonfenyvesi kisvasúton egész nyáron egy, a kirándulók igényei szerint beállított erősítő vonat is jár minden nap.
Újra közlekednek vonatok csütörtök, péntek és szombat éjszakánként, egy pár a Déli pályaudvar és Keszthely, egy másik pár pedig a Déli pályaudvar és Fonyód között. Budapestről késő éjszaka, a Balatonról pedig a hajnali órákban indulnak. A szerelvényeken az utasok védelme és a vagyonbiztonság érdekében vasútőrök is utaznak, esetenként pedig rendőri járőrszolgálat is lesz a vonatokon, mint ahogy a nagyobb vasútállomásokon is.
A nyári hónapokban a kerékpárosok és a hajózást kedvelők is kedvezményesen utazhatnak a vonatokon kerékpáros túrajeggyel, illetve a Balaton Mix jeggyel.
A nyári menetrendi információk megtalálhatók a MÁV-Start honlapján, a www.mav-start.hu oldalon, az ELVIRA internetes menetrendi keresőben, illetve az összefoglaló füzetet a Déli pályaudvaron és a nagyobb állomásokon is megkaphatják az utasok. Bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06-40/494949-es telefonszámán is kérhető - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;