Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több magánszemélynek van adóhátraléka

Egyre több magánszemélynek van adóhátraléka

Egyre több magánszemélynek van adóhátraléka. A Napi Gazdaság azt írja, hogy a március végi adatok szerint 3894 magánszemély szerepel az adóhatóság 180 napon túl fennálló, legalább 10 millió forint tartozást felhalmozó listáján.

A tavalyi utolsó negyedévben az adóhivatal 99 jelentős értékű adótartozást felhalmozó társaságot vett lajstromba, a legnagyobb tartozás meghaladta a 800 millió forintot, összességében 25 milliárd forintot tett ki a megállapított adókülönbözet. Emellé majdnem ekkora mértékű bírságot is hozzá lehet számolni.

Az utóbbi években átalakult a nagy adótartozást felhalmozó társaságok tevékenységi köre. Pár éve e listákat − gyakran milliárdos tartozással − számítástechnikai, informatikai cégek vezették. Bár ma is vannak ilyenek a listán, számuk elenyésző. Több ingatlanos, építőipari társaság mellett a prímet pillanatnyilag a kereskedelmi és szolgáltató cégek viszik. A több száz milliós vagy milliárdos összegű tartozás az esetek elenyésző részében köthető ahhoz, hogy a társaság bajba jutott, elveszítette a piacát vagy fizetésképtelenné vált − főleg mert normál ügymenet mellett ekkora adófizetési kötelezettsége csak a nagyobb vállalkozásoknak van, a listát pedig inkább az 500 ezer forintos kft.-k népesítik be. Nagyobb társaságok inkább adminisztrációs hiba miatt kerülnek ide − például mert egy perben vitatott áfatételt a hatóság véletlenül már lejárt tartozásként tüntet fel −, nem pedig az adó be nem fizetése miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.