Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. November 20. 19:09, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egy helyen lesz a felújított Jancsárkert piac és az új EcoFamily áruház

Egy helyen lesz a felújított Jancsárkert piac és az új EcoFamily áruház

Új Ecofamily áruház épül, megújul a Jancsárkert termelői piac és bővül a parkolóterület – jelentették be szombaton délelőtt.

A Balatoni út 10. szám alatti ingatlan magyar tulajdonosa, a Korbély Ingatlanhasznosító Kft. mintegy egymilliárd forint összegű beruházást indít. Az építkeztés idején is üzemel a termelői piac, az építési terület mögötti csarnokban várják a vásárlókat.

A Balatoni úton 7777 négyzetmétert érintő beruházás kezdődik. A terület tulajdonosa, az EcoFamily áruházakat működtető, magyar tulajdonú Napcsillag Kft. létesít eddigi három Fejér megyei üzlete mellett egy újat.

„Közel egymilliárd forintos beruházásra készülünk, ahol egy hosszú előkészítő munka után december elején megtörténik az első kapavágás is. Az a célunk, hogy a termelői piac csarnoka méltó módon megújuljon, és a beruházás ideje alatt is megőrizzük a szombati forgalmat, valamint azt a lendületet és lelkesedést, amit itt tapasztaltunk. A csarnok elé fog megépülni a 750 m2 alapterületű, második székesfehérvári EcoFamily Áruházunk, valamint egy látványpékség létesül, és további bérlőket is szeretnénk behozni az üzletközpontba.” – ismertette a részleteket Oláh Norbert ingatlangazdálkodási vezető. A kényelmes vásárlást szolgálva átépítik a területen levő parkolókat, zöldterületeket és utakat is.

Jelentős nap a mai – emelte ki Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a megújuló és kibővülő szolgáltatásokra. Mint mondta, a város és az ő életében is fontos beruházás indul, hiszen nagy rajongója a Jancsárkertnek. A szombati sajtótájékoztatóra is korábban érkezett, hogy a család számára bevásároljon a termelőknél. Megköszönte a beruházóknak, hogy felújítják a 400 négyzetméteres piaccsarnokot, és így az megfelelő körülmények között szolgálhatja majd a közösséget.

A teljes környezet megújulásáre hívta fel a figyelmet dr. Cser-Palkovics András polgármester is, ami egy magyar tulajdonú céghálózat sajáterős beruházásaként valósul meg városunkban. „Az új hely méltó lesz azokhoz a termelőkhöz, kereskedőkhöz, akik itt már hosszú évek óta szép hagyományt teremtettek. Amíg ez elkészül, addig is szeretnénk, hogy az emberek ne csak a munkagépeket lássák, hanem tudják: a Jancsárkert folyamatosan működik! Annál is inkább fontos ez, mert a fenntarthatóságra jó példa az a modell, ami itt kialakult. A várost régen is annak környéke látta el élelmiszerrel – ez valósul meg ezen a termelői piacon, és a beruházás is erre az elvre épül. Mi azzal tudunk segíteni, ha minél többen vásárolunk a friss, jó minőségű árukból.”

A Jancsárkert termelői piac tíz év alatt közel 500 alkalommal tartott piaci napot, évente mintegy 70 ezer vásárlóval. 2015-ben az elsők között Fejér Megye Értéktárának tagja lett és elnyerte az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért Oklevelét is. A jövőben jelentős változás lesz, hogy a felújítást és korszerűsítést követően a piac hétköznaponként is nyitva tart.

„Most új fejezet nyílik, kihívásokkal és lehetőségekkel. Az új korszakban még korszerűbb megoldásokkal, termékekkel szeretnénk megjelenni, mindent megteszünk a vásárlók érdekében.” – hangsúlyozta Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. Hozzátette: a termelői piac a beruházás ideje alatt is zavartalanul üzemel szombat délelőttönként, az építési terület mögötti csarnokban. A cél, hogy az átmeneti időszakban is mindenki elégedett legyen: az árusok megtalálják a helyüket, a vásárlók pedig kedvenc termékeiket.

Schultz György elmondta: a jelenlegi csarnok épülete mellett van egy kiépített út (ha szemben állunk az épülettel, annak jobb oldalán), onnan 20-30 méterre van egy hátsó raktárépület, amelyet csarnokká alakítottak. Nyilakkal is jelzik majd a közlekedési útvonalat a termelői piacra. A parkolóhelyek száma itt korlátozottabb lesz, de akinek nagyon fontos, hogy az épület előttig be tudjon menni autóval, annak a kis parkolóban lesz lehetősége megállni.

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő, aki szintén örömét fejezte ki a terület rendezettebbé válása és a Jancsárkert termelői piac fejlődése miatt is.

A beruházással létrejön egy olyan – ma még hazánkban egyedülálló – magyar tulajdonú bevásárlóközpont, amely kedvező áron, széles termékskálán kínál a vásárlóknak döntően magyar, egyrészt előre csomagolt háztartási, másrészt friss háztáji termékeket, minőségi környezetben.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.