Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 10. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta a székesfehérvári férfi - 14 év fegyházbüntetést kapott

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta a székesfehérvári férfi - 14 év fegyházbüntetést kapott

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az édesanyját és testvérét évekig rettegésben tartó férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

A Főügyészség keddi közleményében azt írja, az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen a kábítószerre és az alkoholra.

Amennyiben a sértettek megtagadták a pénz átadását, a férfi a székesfehérvári ingatlanukban a berendezési tárgyakat összetörte, öngyilkossággal és azzal fenyegetőzött, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi a 2001 májusában született öccsét, aki félt tőle, 2017. évben több alkalommal szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. Ezen kívül 2020. évtől kezdődően fenyegetéssel rendszeresen rávette, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, megalázta, bántalmazta. Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor kioltja az életét.

A Székesfehérvári Törvényszék még 2022. június 8-án kihirdetett ítéletében a férfit 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Megállapította tovább azt is, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de a férfi és védője fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség most közzétett álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges. A férfi hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el legközelebbi hozzátartozói sérelmére. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

fmc.hu

Címkék: erőszak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.