Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 20. 09:54, csütörtök | Helyi
Forrás: fmc.hu

Drónnal is figyelik a szabálytalankodókat Fehérváron

Drónnal is figyelik a szabálytalankodókat Fehérváron

Egy hét alatt egy halálos balesetnél és 12 személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a kék lámpások.

Szerdán a városban drónos ellenőrzést tartottak a rendőrök, szép számmal tértek haza büntetéssel az autósok.

70 közúti közlekedési baleset, melyből 58 anyagi kárral végződött, további 12 személyi sérüléssel járt - ez a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területének elmúlt heti mérlege.

A balesetek legfőbb okai között továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok elmulasztása, valamint a követési távolság be nem tartása szerepelnek. Az említett esetek kapcsán a rendőrök egy alkalommal intézkedtek olyan járművezetővel szemben, aki a gyanú szerint szeszes italt fogyasztott és balesetet okozott. Az újabb balesetek elkerülése érdekében az elkövetkező napokban, hetekben a vármegye területén célzott ellenőrzéseket tartanak a rendőrök.

A kéklámpások a napokban a városban is több helyszínen ellenőrzik a szabályok betartását. A piros lámpán áthajtás mellett mást is figyelnek ilyenkor a szakemberek. Például a Horváth István-Széchenyi utcai kereszteződésben lehet ugyan balra kanyarodni, azonban sokan visszafordulásra használják ezt a kanyarodó sávot, ami ebben a csomópontban tilos.

A rendőrök drónnal figyelték szerdán délelőtt a közlekedőket. Kiemelten a piros lámpán áthajtást, és a kötelező haladási irány be nem tartását, vagyis itt a tiltott visszakanyarodást büntették, volt aki 50 ezres csekkel távozott.

A drón hasznos eszköz az ellenőrzéshez, hiszen a kételkedő autósnak ezzel tudják bizonyítani a szabályszegést. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a nyári a hőségben tanácsos kipihenten a volán mögé ülni. Ha valaki hosszú útra indul, érdemes többszöri pihenőt tartani, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, és természetesen a közúti közlekedési szabályokat betartani annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.

https://www.facebook.com/watch/?v=247615534698984

fmc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.