Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 11. 13:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszonyosúszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

"A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017 májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott" - áll a versenyző keddi közleményében.

Sincki hozzáteszi, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) a versenyengedélyét azonnal felfüggesztette, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után kétéves eltiltással büntette.

"Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam" - hangsúlyozta Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció "megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért".

"Ez egyben figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, - legyen az bármilyen kis mértékű, de kimutatható mennyiség - az adekvát szövetségi válasz sosem fog elmaradni" - fejti ki az MBSZ kommünikéje.

A Világjátékokon - a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén - 13 sportágban 60 magyar indul a Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő eseményen. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során