Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 20. 06:50, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Digitális workshop a Gazdaság Házában

Digitális workshop a Gazdaság Házában

Modern Vállalkozások Programja címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

Magyarország lakosságszáma jelenleg 9, 830 millió fő, amelyből rendszeresen használja a világhálót 7, 667 millió fő, tehát az internet-penetráció nagyon jó hazánkban, mégis, például az elektronikus fizetések aránya európai viszonylatban az egyik legalacsonyabb, a kis- és közepes vállalkozásoknak pedig mindössze 64%-a rendelkezik saját honlappal.” – kezdte előadását Balog Gábor, a Google Magyarország regionális oktatásszervezője.

Folyamatos tesztelés, mérés és javítás – ez a hármas alapszabály.” – folytatta Balogh Gábor, aki elmondta: „a közösségi média ereje vitathatatlan. Gyors, jól célzott és olcsó. Hazánkban közel 6 millió fő felhasználója valamelyik közösségi oldalnak. Ez a számarány, valamint a magyarok internetes hírfogyasztása európai uniós összehasonlításban is jó, ám az online bankolásban és vásárlásban is, sokkal rosszabb helyen állunk.” – emelte ki, majd hozzátette: „ez arra utal, hogy a magyarországi vállalkozások nem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök előnyeit, ezért a jövőben a 2016 tavaszán indult Modern Vállalkozások Programja - amely eddig mintegy 9000 vállalkozásnak nyújtott segítséget - a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve személyes szaktanácsadással is áll a helyi KKV-k rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni