Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 01. 12:21, kedd | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Az interneten csalt - a fehérvári nyomozók szerint 19 eset köthető a gyanúsítotthoz

Az interneten csalt - a fehérvári nyomozók szerint 19 eset köthető a gyanúsítotthoz

A székesfehérvári nyomozók befejezték azt a büntetőeljárást, amelyet 19 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt folytattak egy nővel szemben.

A gyanúsított az interneten keresztül kínálta elképzelt portékáit.

A csaló bűnlajstroma 2022 februárjában kezdődött. Ekkor tett feljelentést egy pórul járt soponyai nő, aki elmondta, hogy felkeltette az érdeklődését egy közösségi portál hirdetési felületén egy – mint az a későbbiekben kiderült, álnéven regisztrált – eladó által meghirdetett gyermek hintaszék. Felvette a kapcsolatot a hirdetővel és átutalta a vételárat a megadott számlaszámra, azonban a terméket nem kapta meg. Később a hirdető is elérhetetlenné vált. Ettől kezdve hónapokon keresztül különféle internetes hirdetési oldalakon kínálta portékáit a csaló, akinek áldozatai a termékeket többnyire meg sem kapták, vagy ha érkezett is küldemény, az nem az általuk megrendelt áru volt.

A vételárat az elkövető egyetlen esetben sem utalta vissza a kuncsaftoknak.

A bűnügyesek az eljárásban több tucat potenciális sértettet hallgattak ki, a bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat gyűjtöttek, és felderítették a feltételezett elkövető személyazonosságát. A 38 éves nőt 19 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt kihallgatták, a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. A gyanúsított valamennyi megkárosított vevőjének a kárát megtérítette.

A székesfehérvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek továbbították.

A hasonló esetek elkerülése érdekében fő az óvatosság és a biztonság, amellyel megakadályozhatjuk, hogy megkárosítsanak bennünket! A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

Az online vásárolt terméket lehetőség szerint személyesen fizesse ki, illetve vegye át! Ne utaljon előre!
Amennyiben nagy távolság miatt nem megoldható a személyes átvétel, mindenképpen olyan eladótól vásároljon, akinek létezését és megbízhatóságát ellenőrizte.
Ha úgy látja, hogy minden óvintézkedés ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a rendőrségen, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

szekesfehervar.hu

Címkék: csaló, internet, rendőrök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön