Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 21. 09:37, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati, Zabaron mínusz 8 Celsius-fokot is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: a front mögött beáramló száraz, sarkvidéki eredetű hideg levegő megtette a hatását, sokfelé fagyosan indult a reggel.

A hajnali órákra a délkeleti tájakon is lecsökkent a felhőzet, így mindenütt napsütéses, egyben igencsak hideg, többfelé fagyos volt a reggel. Voltak viszont olyan tájak is, ahol a légmozgás miatt még nem voltak mínuszok.

Mostanáig az idei őszi szezonrekord mínusz 3,8 fok volt, amelyet november 9-én Fülöpházán mértek. Ez több fokkal megdőlt a Nógrád megyei Zabaron, ahol mínusz 8 fokig hűlt a levegő. A második legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7,6 fok volt, az ugyancsak Nógrád megyei Mihálygergéről. A harmadik leghidegebb hely szintén Nógrád megyében, Mohora volt, ahol mínusz 6,4 fokot mértek.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a november 21-i hidegrekord nem dőlt meg, azt továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gagyvendégi tartja, ahol 1999-ben mínusz 13,7 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben plusz 4 és 7 fok közé melegszik a levegő, majd késő estére általában mínusz 4 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban mínusz 7 és mínusz 2, délután plusz 5 és 8 fok közötti értékek várhatók.

Címkék: ősz, hideg, leghidegebb, reggel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni