Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Június 19. 07:04, hétfő | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Az Alba Fehérvár kosarasaié az aranyérem

Az Alba Fehérvár kosarasaié az aranyérem

Végig vezetve, hatalmas csatában, megérdemelten szerezte meg a fehérvári csapat a legfényesebb medált.

A bajnoki döntőt ötödik, mindent eldöntő meccsén kis túlzással a csillárom is lógtak, akik kívül maradtak, kivetítőn nézték az összecsapást a csarnok főbejárata mellett. Az első pontokat Lóránt szerezte középtávolról, aztán két percen át nem esett találat, sok hiba akadt mindkét oldalon, ami nem is volt csoda a hatalmas tét ismeretében. Shepard gyötörte a labdát a hálóba, a túloldalon Tóth Norbert volt kétszer eredményes, 4-4. Keller Ákos révén előnyhöz jutottunk, Darrin Govens egalizált, majd ismét Keller Ákos pillanatai következtek, ziccert dobott, aztán látványosan zsákolt, 10-6. A kinti dobások nem mentek be egyik oldalon sem, azonban Lóránt a vendégek palánkjánál javított, a túloldalon Keller remekül védekezett, valamint ügyesen kapkodta a lepattanókat, őriztük négy pontos előnyünket, az első negyed 14-8-as eredménnyel zárult.

A folytatásban sem potyogtak a kosarak, Edwards büntetőivel haladt előre a Fehérvár, időt kért Srecko Sekulovic, a Falco trénere. Shepard két duplájával 20-8-ra alakult az állás, Farr helyett visszatért a kicsit szusszanó Keller Ákos, gyorsan leszedett két lepattanót, az Edwards helyett pályára lépő azonnal Mohammed triplát szórt, így tett James Farr is, 26-12. Govens triplája ugyan célba ért, ám a társai gyengén dobtak, Shepard és Mohammed villant, Sekulovic pedig időt kért, 32-15. Három ponttal közelebb jött a Falco, Dzunic is magához rendelte fiait, Taylor és Zigeranovic pontjai következtek, előbbi kintről, utóbbi bentről talált be. Dzunic Branislav ismét időt kért, az első félidő végén 39-24 állt a táblán.

Nagyszünet után Edwards hármassal nyitott, Barham is beköszönt kintről, Edwards újfent remekelt, húsz pontra hízott a differencia, 49-29-nél Sekulovic időt kért. Shepardot a palánk alatt nem tudták tartani, nekünk minden bejött, a látogatóknak semmi. Taylor sem rontott, küzdött, nem adta fel, de nem tudott húszon belülre kerülni a Szombathely. Aztán Váradi hármasával közeltett a vendég, de Mohammed jóvoltából ismét távolodtunk, majd Govens pillanatai következtek, a harmadik negyedet 62-44-es, fehérvári vezetéssel zárták a felek. Lóránt előzőleg betalált közelről, a center videózást kért, a bírók meg is tekintették a jelenetsort, majd úgy határoztak, a kosár érvénytelen, lévén a dudaszó után esett.

A záró etapot Lester Medford közeli pontjai vezették fel, Mohammed válaszolt, azonban Váradi mesteri triplájával 64-51-re jött a vendég. Mielőtt nagyon belelkesedett volna a szombathelyi szurkolótábor, Keller Ákos zsákolt, Shepard ziccert dobott, Sekulovic időt kért. Taylor betörés után szerzett pontokat, ismét húszpontos lett a differencia. Váradi szorgoskodott a palánk alatt, aztán Zigeranovic is. Govens látványos hármasa nyomán, öt perccel a vége előtt, 71-60-ra zárkózott a Falco, Dzunic érthetően időt kért.

Lóránt ziccert dobott, azonban Pustahvar távoli pontjaival araszoltak előre a sárga-feketék, sőt, Govens révén tízen belülre érkeztek, 75-67. Lóránt Péter kipontozódott, Govens betalált, Dzunic megint időt kért. Zigeranovic, a center dobott kintről, sikertelenül, Taylor büntetőit beszórta, Edwards lepattanót szedett, 78-71-re nyert és 2013 után ismét bajnok az Alba Fehérvár.

A lefújás után az éremosztó ceremónia, majd hatalmas ünneplés kezdődött. Előbb a csarnokban, majd a csarnokon kívül, aztán a városháza előtti téren ünnepelték a győzteseket.

A 2013-as győzelem után négy esztendővel, 2017-ben is bajnok az Alba Fehérvár.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
78-71 (14-8, 25-16, 23-20, 16-27)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 3000 néző, vezette: Földházi T., Cziffra Cs., Papp P. (Hartyáni Zs.)

Alba Fehérvár: Taylor 10/3, Mohammed 15/3, Shepard 18, Lóránt 8, Keller Á. 9. Csere: Edwards 13/6, Markovics -, Farr 5/3, Keller I. -. Vezetőedző: Dzunic Branisla v

Falco KC: Govens 20/3, Váradi 12/6, Barham 5/3, Pustahvar 7/3, Tóth N. 4. Csere: Zigeranovic 11, Medford 10/3, Bognár 2, Simon -. Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Kipontozódott: Lóránt (37. perc).

A párharc végeredménye: 3-2 az Alba Fehérvár javára.

Címkék: bajnok, kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.