Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Április 07. 10:17, péntek | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Az Alba Fehérvár KC kézilabdacsapata edzője júliustól Horváth Roland lesz

Az Alba Fehérvár KC kézilabdacsapata edzője júliustól Horváth Roland lesz

Elkezdődött a nagy bejelentések időszaka, melyet nem mindennapi hírrel nyit az Alba Fehérvár KC: új vezetőedzővel vág neki a 2023/2024-es szezonnak a csapat.

Józsa Krisztián helyére Horváth Roland érkezik, a jelenlegi vezetőedző pedig Kisvárdán folytatja.

"Tizenegy éve vagyok edző, a pályafutásomat Siófokon kezdtem, itt lettem NB I-es edző. Nagyon sokat köszönhetek Kiss Szilárdnak, akit azóta is mentoromnak tekintek. Ezután Békéscsabán vállaltammunkát, ahol három évet töltöttem, majd Érden folytattam, ahol két és fél szezonon keresztül voltam vezetőedző. Mindhárom klubnál számos fiatal játékossal dolgozhattam együtt, ami mindig plusz szakmai motivációt jelent számomra. Örültem az Alba megkeresésének, annak, hogy fiatal, tehetséges, motivált csapattal dolgozhatok együtt a jövőben, amelyben nagy potenciál rejlik. Remélem, sokat tudok segíteni abban, hogy csapatként, illetve egyénileg is fejlődjenek a lányok. Bízom az eredményes munkában, melynek célja, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból a bajnokságban. Várom a közös munkát” - mondta Horváth Roland, az Alba Fehérvár KC leendő vezetőedzője

Józsa Krisztián, az Alba Fehérvár KC jelenlegi vezetőedzője: „Rengeteget köszönhetek Fehérvárnak. Anno NB I-es rutin nélkül megkaptam a bizalmat a vezetőségtől, a játékosoktól. Tartalmas öt évet töltöttem itt, amiben megtörtént minden, ami csak megtörténhet. Most viszont úgy érzem, váltásra, új impulzusokra van szükségem. Nagyon jó embereket ismertem meg itt, mindig örömmel fogok ide visszajönni.”

A sors pikantériája, hogy az Alba Fehérvár KC idei utolsó mérkőzését a Kisvárda ellen fogja játszani, és egy időre biztosan ez lesz Józsa Krisztián utolsó meccse Alba-színekben. Erről vezetőedzőnk azt mondta: „Furcsa egy mérkőzés lesz, az biztos. Addig azonban, míg a Fehérvár edzője vagyok, teljes erőbedobással a csapat sikeréért dolgozom, nem lesz ez másként az utolsó meccsen sem.”

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.