Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 24. 15:47, péntek | Külföld
Forrás: borsonline.hu

Anyja halálát még megvárná, hogy külföldre utazzon gyerekekért a szexuális ragadozó

Anyja halálát még megvárná, hogy külföldre utazzon gyerekekért a szexuális ragadozó

Nyíltan is hangot ad "üldözetésének" Nagy-Britannia legszégyentelenebb szexuális ragadozója.

Jason Leonard (37) szeretné elhagyni az országot, mert úgy érzi, hogy az Egyesült Királyságban a rendőrség, az igazságszolgáltatás és a kormány hajtóvadászatot tart a pedofilok ellen. Úgy véli a homoszexuálisokat 40 éve még ugyanígy üldözték, mint most őket. Szerinte azonban minden megváltozhat. Előbb-utóbb a pedofília teljességgel elfogadott lesz, hasonlóan a homoszexualitáshoz.

Jason Leonard 32 hónapot ült börtönben 2013-tól, miután letöltött 251 kiskorúakról készített szexuális tartalmat és megosztotta őket az interneten. Szabadulását követően ellenőrizték az világháló használatát, és megtiltották neki, bármilyen 16 év alatti gyermekkel történő, felnőtt felügyeletei nélküli kapcsolatfelvételt. A helyi esetünkben a lancashire-i rendőrfőkapitány külön engedélye nélkül az országot sem hagyhatja el.

Jason Leonard most a Burnley bíróság előtt kérte, hogy szabadon utazhasson szerte a világban, ahol a kiskorúakkal létesíthető legális szexuális kapcsolat alsó korhatára alacsonyabb, mint Nagy-Britanniában - számolt be róla a Mirror.

Andrew Ashworth nyomozó szerint, aki több mint 90 szexuális ragadozóra, köztük Leonardra is felügyel a bíróság előtt elmondta:

- Az egyik legveszélyesebb szexuális ragadozó akivel valaha találkoztam. Gátlások nélküli, kivételesen rizikós eset. Leonard egyedi. Az utóbbi tíz évben soha nem találkoztam még olyan szexuális ragadozóval, aki ennyire nyíltan kibeszéli azt, hogy mit csinálna a gyermekekkel.

A Burnley bíróság előtti apró udvar

A bírósági meghallgatáson elhangzott, hogy amikor a közelmúltban Ashworth megkérdezte Leonardtól, mi az a korhatár, ami szexnél már neki is túl fiatal, a pedofil azt felelte:

"Ha a gyermek elég idős ahhoz, hogy beszéljen, elég idős ahhoz is, hogy szexeljen."

Britannia legszégyentelenebb pedofilja nem tagadta az elhangzottakat. Ugyanakkor hozzátette, hogy nagyon gyermek orientált felnőtt filmeket imád nézni, ahol a modellek iskolai egyenruhába, vagy pom-pom lánynak öltöznek.

Leonard szeretne más európai országokba utazni, élni. Beszélt Hollandiáról, Franciaországról, Spanyolországról, Olaszországról, ahol szerinte alacsonyabb a tinikkel történő szabad szexelés korhatára.

Police (korábbi rabosítási fotó)

Ashworth nyomozó szerint Leonard szoros kapcsolatban van az anyjával, és ez az egyik fő oka, ami visszatartja őt a normális szexuális élettől. A pedofil maga is úgy gondolta, hogy a 80-as éveiben járó anyja halála után majd elmegy külföldre, és keres magának gyerekeket.

Stuart Kaufman, Leonard ügyvédje szerint teljesen aránytalanul súlyos büntetésben kell szenvednie a védencének.

-Leonard mindig betartja a törvényeket, bárhová is utazna. Ha a korhatár 15 év Thaiföldön, akkor ő eszerint cselekszik. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy Leonardnak valaha volt, vagy van szexuális kapcsolata gyermekkel - szögezte le az ügyvéd. Szerinte védencének egyszerűen nagy a szája és sokat beszél feleslegesen.

Sara Dodd bírónő mélységes aggodalmának adott hangot a pedofília ilyen riasztóan szégyenteljes megnyilvánulása miatt.

A Burnley bíróság egyelőre nem változtatott Leonard besorolásán, vagyis továbbra sem hagyhatja el az országot és rendőrségi felügyelet alatt áll. Amikor a jövőben a pedofíl idős anyja elhalálozna, valószínűleg újratárgyalják majd az ügyét.

borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -