Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 02. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Akár 100 millió forint hitelhez is juthat egy vállalkozás a Széchenyi Kártya Programmal

Akár 100 millió forint hitelhez is juthat egy vállalkozás a Széchenyi Kártya Programmal

Székesfehérvár volt az első állomása a Széchenyi Kártya Program országjáró körútjának. A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására a kormány a Széchenyi Kártya Program kibővítéséről döntött, az évek óta

A Széchenyi Kártya Program három elemével egy vállalkozás akár 100 millió forint támogatott hitelhez is juthat. A beruházási hitellel jelentősen megemelkedik az érték- és időhatár, a Széchenyi Kártya Beruházási Hitel 50 millió forintig 10 éves futamidőre vehető fel. A hitelből a vállalkozás több beruházást finanszírozhat, és mivel emögött is állami kamat- és garanciadíj-támogatás áll, a piacon lévő legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe, így a beruházási hitelt 8,5 százalék körüli áron kaphatják meg a vállalkozások. A beruházási hitel fontos eleme, hogy összevonható más hitelekkel is, vagyis már meglévők mellé is felvehető, illetve emellé újabbak is igényelhetők. Újdonsága a hitelnek, hogy alapesetben a bankok a beruházás tárgyát is elfogadhatják jelzálognak, továbbá bővül a kezelési kör is. A vállalkozások számára kifejezetten kedvező az eddigi beruházási hitelekkel szemben, hogy a hitel nemcsak új ingatlan, gép stb. vásárlására vehető fel, hanem használtakra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.