Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 21. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

„A rock örök és elpusztíthatatlan!” – P. Mobil a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

„A rock örök és elpusztíthatatlan!” – P. Mobil a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

Rocklegendák, kiváló rockabilly bandák, vidámság, tánc és amerikai életérzés – a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál tálalta zenei programkínálatát.

Fellép a P. Mobil, a Mystery Gang, A Nyughatatlan, a Pedrofon, a Tom Stormy Trió, a Funk You, valamint a ZZ Copy. Rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.

Hazánk, illetve a régió legnagyobb amerikai autós találkozója, a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban. A dátum vonatkozásában a szervezők pozitívan nyilatkoztak:

„Ha az Égiek is úgy akarják, és mi nagyon bízunk benne, augusztusra magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz, embert próbáló időszakot, és újra visszakapjuk szabadságunkat. A hosszú elzárás után még jobban szükségünk lesz a közösségi élményekre, hogy újra megölelhessük egymást, egy korsó sör mellett hangosan nevetve beszélgessünk, hogy önfeledten együtt bulizhassunk. A kanapé és karanténkoncertek helyét újra elfoglalhatja az élőzene, a nagykoncertek, a közös tánc és ének. Ezért maximális energiákat belerakunk és szervezzük a programokat, hogy felejthetetlen 4 nappal ajándékozhassuk meg vendégeinket.”

A „rock örök és elpusztíthatatlan” – hangzott el egykoron a P. Mobiltól. Az ikonikus zenekar tagjai 50 éve vannak a színpadon, a hard rock műfaj hazai megteremtői, olyan óriási slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Kétforintos Dal, Miskolc, a Rocktóber – Az út másik felén, vagy a Menj Tovább. A rocklegendák fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek, őszinte szövegeikkel a komáromi közönséget is megigézik.

A rock műfajánál maradva hazánk legkiválóbb ZZ Top tribute bandája, a ZZ Copy is Komáromnak veszi az irányt. Hamisítatlan texas blues rock dallamokkal, a legnagyobb ZZ Top slágerekkel örvendeztetik meg a publikumot. Az amerikai életérzést zenei patronba tölti, és a saját dalok mellett a legnagyobb Johnny Cash slágerek hozza el A Nyughatatlan zenekar.

Nincs amerikai autó fesztivál rockabilly buli nélkül. A hazai és nemzetközi rockabilly királya Egri Péter és együttese a Mystery Gang őrült ütemeket diktálva adja majd a talpalávalót, dalai szárnyán egyenesen Las Vegas-ba repíti a közönséget. A zenekar egykori dobosa és alapító tagja, Fácán (Tom Stormy) is érkezik a fesztiválra, új formációjával, a Tom Stormy Trióval. Pörgős, hiteles és tüzes koncertet ígérnek.
A 30-as, 40-es évek oldtimer ritkaságai mellett a korszak zenéjébe, a swing világába kalauzol a Pedrofon együttes. A show-elemekben bővelkedő műsorukból azonban az 50-es, 60-as évek rock and roll slágerei sem hiányozhatnak, a legjobb Hungária és Komár László nótákkal. Végül, de nem utolsó sorban, az időben haladva eljutunk a 70-es évek funk hangzásáig, amelyet a Funk You zenekar tolmácsolásában hallhatunk.

Igazi rock and rollal tunningolt hétvége vár a látogatókra, Komáromban a 19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, 2020. augusztus 13-16. Komárom, Monostori erőd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során