Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. November 28. 12:59, kedd | Helyi
Forrás: feol.hu

A megvalósult tervek mellett a jövőbe is betekinthettek a város lakói

A megvalósult tervek mellett a jövőbe is betekinthettek a város lakói

Hétfőn Polgárdi lakossága először láthatta a megálmodott új főtér nem mindennapi látványtervét.

A Polgárdi Városháza díszterme idén ismét megtelt érdeklődő polgárokkal a hagyományos év végi közmeghallgatáson. Az esemény modern kori követelményeinek megfelelően élő adásban is elérhető volt a város közösségi oldalán, lehetővé téve a távol lévő polgárdiak számára, hogy részt vegyenek a közösségi eseményen.

A közmeghallgatás célja elsősorban az volt, hogy a város vezetése számot adjon a város fejlődéséről, az elmúlt évben megvalósult fejlesztésekről, valamint bemutassa a jövőbeli terveket. Nyikos László polgármester beszédében kiemelte az óvoda és bölcsőde komplexum, valamint az új iskolaszárny sikeres átadását, továbbá beszélt a település központjában megépült új járdákról és parkolókról. Szó esett a Kossuth, az I. István Király utcai, és a Május 1. lakótelepi útépítési projektekről is.

A jövőbeli tervek kapcsán a városvezető részletezte a Béke utcai ivóvíz-gerincvezeték bővítését és az utca aszfaltozását, a Batthyány utcai útfelújítást, valamint a katolikus temetővel szomszédos új parkoló építését. Külön figyelmet kapott az új városi főtér koncepciója, amelynek kialakításának terveit most mutattak meg először a lakosságnak.

A meghallgatás során a lakosság részéről többek között a kerékpártárolók telepítésével kapcsolatos kérdések merültek fel, amelyek a települési buszmegállókban, a vasútállomáson, valamint a Május 1. lakótelepen hiányolnak. Továbbá érintették a vasúti és autóbusz-közlekedés összehangolását, a Május 1. lakótelepen tervezett zárt szemeteskonténer-tárolókat, a Munkácsy lakótelep és más városrészek csapadékvíz-elvezetési problémáit, valamint a városi lakótelepi fejlesztési koncepciót.

A polgármester ezen felül bejelentette, hogy a polgárdi hulladékudvar július 1-jétől térítésmentesen vehető igénybe. A közmeghallgatás zárásaként Nyikos László megköszönte a polgárok részvételét és értékes hozzászólásait, amely a közösség és a helyi kormányzat közötti folyamatos párbeszéd fontosságát jelzi.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:35, csütörtök | Helyi

A szennyvíz-gerincvezetéket javítják – időszakos forgalmirend-változások a Deák Ferenc utcában

Megkezdődtek a munkálatok a Deák Ferenc utca Budai út és Horvát István utca közötti szakaszán, ahol önkormányzati forrásból közel 580 méter hosszúságban a szennyvíz-gerincvezeték kitakarás nélküli

2024. Február 28. 09:25, szerda | Helyi

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében.

2024. Február 13. 09:58, kedd | Helyi

Nőket futtatak Székesfehérváron - bordélyház üzemeltetését hiúsították meg a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói információt szereztek arról, hogy a város egyik szórakozóhelyét bordélyházként üzemeltetik.

2024. Február 09. 11:38, péntek | Helyi

Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Vármegyei Önkormányzat idén is meghirdette a Fejér Termék pályázatot.