Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 29. 12:02, szombat | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A megszokottnál nagyobb forgalom van, készlethiány nincs

A megszokottnál nagyobb forgalom van, készlethiány nincs

Pénteken kért gyors tájékoztatást dr. Cser-Palkovics András polgármester a fehérvári nagy áruházak vezetőitől az elmúlt napok tapasztalatairól.

A folyamatosan visszaérkező válaszok mindegyike jelentős forgalomnövekedésről számol be, de – mint írják – nincs készlethiány a tartós élelmiszerekből.

A polcok feltöltése okozza a legnagyobb kihívást az áruházaknak, mindenhol igyekeznek erőforrásaikat átcsoportosítva erről is folyamatosan gondoskodni.

„Az elmúlt napokban sok hír szólt arról, hogy nagy forgalom alakult ki az élelmiszerüzletekben. Szeretnék tájékoztatást kérni arról, hogy ez vagy bármilyen egyéb körülmény okozott-e, okoz-e bármilyen ellátási zavart, különösen az élelmiszerek és a tartós élelmiszerek tekintetében?” – ezzel a kérdéssel fordult pénteken a nagyobb üzletláncok fehérvári áruházainak vezetőihez dr. Cser-Palkovics András.

Több helyről már a válasz is megérkezett kora délutánig a polgármesterhez. Ezek mindegyike arról számol be, hogy készlethiány vagy fennakadás az áruszállításban nincs, ami a városvezető szerint megnyugtató. A több áruházláncot tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetség is azt erősítette meg, hogy „néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban, egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme nem tudja lekövetni a megnövekedett keresletet. Az áruházak az ilyen eseteket, csakúgy, mint a historikusan kiemelkedő forgalmú időszakokban, megfelelő módon tudják áruházi szinten kezelni.”

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.